Home Fertilitate, conceptiePreconceptie 10 lucruri pe care trebuie să le faci când vrei să rămâi însărcinată

10 lucruri pe care trebuie să le faci când vrei să rămâi însărcinată

de bebee
2,3K views
  1. Urmărește-ți ciclurile, pentru a ști când ești la ovulație

Dacă renunți la anticoncepționale, nu înseamnă că a doua zi vei fi însărcinată. Uneori trec și câte trei săptămâni până când organismul tău va reuși să revină la normal. Ca să îți poți planifica o sarcină, este bine să știi când ești fertilă. Perioada de fertilitate e cu trei-cinci zile înaintea ovulației. Dacă vrei să fii cât mai sigură, îți poți achiziționa un kit de la farmacie.

  1. Redu numărul cafelelor pe care le bei

Poate ai ajuns să bei cafeaua din plăcere, sau poate chiar ai nevoie de ea. Indiferent care este scopul pentru care bei cafea, trebuie să reduci cofeina care intră în organismul tău. Cofeina nu lasă fierul să se absoarbă în organism, iar lipsa fierului în timpul sarcinii este nocivă pentru bebeluș. Ai șanse mari să faci un avort spontan dacă organismului tău îi lipsesc vitaminele și mineralele necesare.

  1. Ia acid folic

Acidul folic poate fi găsit în multivitaminele din farmacii, dar trebuie să ai grijă la dozele pe care le iei. Poți începe să iei acid folic cu o lună înainte de sarcină, astfel micuțul tău va fi ferit de malformații ce ar putea apărea în timpul sarcinii din cauza lipsei de nutrienți necesari.

  1. Vizita la medic

Este foarte important să mergi la un medic pentru un control. Medicul este cea mai potrivită persoană care te poate ajuta să iei cele mai bune decizii ce țin de sănătatea ta. Găsește un medic bun, care este preocupat mai mult de tine decât de banii pe care îi va primi. Atât tu, cât și partenerul tău ar trebui să faceți teste pentru boli cu transmitere sexuală. Nu trebuie să fii speriată de această vizită, dar e mai bine să fii precaută.

  1. Tratează-ți infecțiile

Orice tip de infecție îți poate afecta organismul. Multe femei care vor să rămână însărcinate se confruntă cu infecții vechi netratate, iar aceste infecții le afectează fertilitatea. Pentru a evita infecțiile, trebuie să te ferești de alimentele vechi, dar și de peștele crud care conține microorganisme periculoase. Înainte și după masă spală-te pe mâini. Dacă obișnuiești să grădinărești, poartă niște mănuși, pentru a evita contaminarea cu soluții periculoase.

  1. Mănâncă mai sănătos

Organismul tău trebuie să ofere un loc cât mai sănătos unde copilul tău să se poată dezvolta armonios. Un regim alimentar corect îți pot crește șansele de a rămâne gravidă. În dieta ta nu trebuie să uiți de vitaminele și mineralele pe care le poți asimila cel mai rapid din fructe și legume proaspete.

  1. Trebuie să te relaxezi

Dacă trece prea mult timp și nu ai un copil, tinzi să devii stresată. Psihicul tău poate începe să cedeze, dar nu trebuie să lași stările de depresie să pună stăpânire pe tine. Este important ca sa ai o stare de bine și să gândești pozitiv, chiar dacă nu vezi rezultate imediat. Stările de depresie nu sunt bune pentru fertilitate. Intră în contradicție doi hormoni: progesteronul și hormonul stresului, dar, din păcate, hormonul stresului are mereu o capacitate mai mare de influențare. Fără progesteron, un ovul fecundat nu poate fi menținut.

  1. Spune „adio” tutunului

Studiile arată că fumatul înainte, dar și pe parcursul sarcinii poate avea efecte nocive asupra dezvoltării sarcinii. Dacă vrei să ai șanse mai mari de a rămâne însărcinată, renunță la tutun. Dacă ai renunțat la fumat de cel puțin un an, probabilitatea de a rămâne însărcinată este mai mare decât atunci când fumai.

  1. Menține-te la o greutate normală comparativ cu înălțimea ta

Dacă ești supraponderală, riști ca să suferi de tulburări în ceea ce privește ciclul menstrual. Celulele de grăsime produc prea mult estrogen, iar acestea pot duce la întreruperea ciclului menstrual. Dar, să ai grijă! O dietă drastică nu va fi de folos. Trebuie să ai grijă de corpul tău și să elimini alimentele bogate în grăsimi…

  1. Fără pilule

Dacă ai renunțat la pilule, ciclul tău ar putea apărea într-un interval de două-patru săptămâni sau chiar la câteva luni distanță. Atunci când vei observa semnele ovulației, înseamnă că organismul tău este pregătit pentru conceperea unui copil. Medicii recomandă să aștepți până când ciclul menstrual se va regla, deoarece ai mai mult timp să te refaci fizic. Totuși, nu trebuie să te îngrijorezi: dacă după renunțarea la pilule ai rămas însărcinată, sarcina ta nu va fi afectată.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More