Home Bebelusi 0-12 luniColici 10 sfaturi utile dacă bebeluşul are colici

10 sfaturi utile dacă bebeluşul are colici

de bebee
1,8K views
colici

Colicii reprezintă explicația clasică pentru durerile de stomac, dar şi pentru alte simptome iritabile ale bebelușului.

Dacă acesta este mai mic de cinci luni şi plânge excesiv de mult şi în mod incontrolabil pentru trei ore sau mai mult, timp de zile sau săptămâni, ei bine, să fii sigură că ai un bebeluş extrem de sensibil, dar nu este nimic în neregulă cu el din punct de vedere medical.

Copilul se simte inconfortabil, iar acesta este singurul mod prin care își poate manifesta frustrările. Din păcate, nu este niciun tratament pentru colici însă vă putem da unele sfaturi cu privire la această afecţiune pentru a fi puşi în temă cu privire la ce urmează sau se întâmplă deja.

  1. În cele mai multe dintre cazuri, colicii apar când bebeluşul ingerează o anumită proteină din laptele praf sau cel matern – semn că acesta prezintă o intoleranţă la o proteină din dieta ta zilnică. Identific-o şi elimin-o! Dacă e vorba de laptele praf, mergi la medicul specialist pentru a-ţi prescrie o formulă hipoalergenică.
  2. Fii foarte atentă la alegerea biberonului potrivit – este foarte important ca în timpul mesei să nu între foarte mult aer, deoarece, în caz contrar va avea probleme cu burtica. Gaura biberonului nu trebuie să fie nici prea mică, dar nici prea mare, iar unele chiar au această precizare pe cutie.
  3. Este extrem de important ca în momentul în care îl hrănești să aibă o poziţie verticală, pentru a ajuta laptele să circule mai repede către burtică şi să împiedici aerul să între.
  4. Hrănește-l înainte că acesta să urle de foame, deoarece va avea tendința să se grăbească să ingere o cantitate cât mai mare de lapte şi să aibă probleme în doar câteva minute.
  5. Conferă-i micuţului un mediu liniştit şi nu-l stresa când vine vorba de ora mesei – încearcă să îl hrăneşti calm, stinge lumina dacă este nevoie, pune muzică clasică şi cel mai bine este să nu ai pe nimeni în preajmă, deoarece îi vei transmite anxietatea ta.
  6. Ajută-l să râgâie după fiecare masă – asta va face aerul să iasă din burtica bebeluşului. Nu aştepta să-şi termine masa ori să se sature. Fă acest lucru când schimbi sânii – de la stângul la dreptul sau invers.
  7. Cea mai bună poziţie pentru a-l relaxa este aceea în care stă pe spate, îi ţii picioarele şi i le mişti uşor ca la mersul pe bicicletă, de câteva ori pe zi – vei avea parte de câteva zâmbete drăgălaşe, dar îl vei ajuta să scape si de anumite stări de disconfort create de gaze.
  8. O altă poziţie care trebuie încercată pentru a-l relaxa este aceea prin care îi mângâi burtica uşor şi în mişcări circulare, repetate. De asemenea, îl poţi pune cu burtica în jos pe genunchii tăi şi îi poţi masa spatele. Câteodată, acest lucru ajută la eliminarea presiunii în exces.
  9. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să încerci să elimini pe cât posibil mâncărurile sau obiceiurile care îi declanșează colicii sau stările de disconfort.
  10. De asemenea, în cazuri extreme când bebeluşul nu poate elimina gazele, i se poate recomanda o pastiluţă specială pentru scăderea disconfortului gastrointestinal…

Când să consult medicul?

Dacă întâmpină aceste probleme de câteva ori pe zi mai mult de trei zile şi se mai adaugă şi vomă, diaree, febră, nu ezita prea mult să consulți medicul specialist. Bebeluşul poate avea o afecţiune mult mai gravă!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More