Home Fertilitate, conceptiePreconceptie 10 tratamente naturiste care cresc fertilitatea

10 tratamente naturiste care cresc fertilitatea

de bebee
3,8K views
fertilitate

Multe persoane își doresc să aibă un copil și realizează cu tristețe că organismul lor nu răspunde. Cauzele infertilității pot fi multe, dar, din fericire, există o mulțime de tratamente care nu sunt atât de costisitoare.

Totuși, este indicat să faceți o vizită la medic pentru a vedea exact care este cauza infertilității. Uneori sunt de vină infecții mai vechi netratate. În cele ce urmează vă propunem zece tratamente naturiste care ajută la creșterea fertilității.

  1. Zmeura ajută funcționarea întregului organism, fiind o sursă bogată în vitamine. Zmeura ajută la reglarea ciclului menstrual si la funcționarea corectă a sistemului reproducător feminin. Poate fi mâncată așa cum se găsește sau poate fi consumată într-un smoothie sănătos preparat acasă alături de alte fructe. Nu este indicată consumarea zmeurei din comerț.

2. Brânca ursului este un stimulent hormonal foarte bun, influențând perioada ovulației feminine. Poate fi găsită sub formă de tinctură. Se ia câte o linguriță de tinctură dizolvată într-un păhărel de apă (100 ml). Se recomandă folosirea tincturii de maximum patru ori pe zi. Tinctura se ia pe stomacul gol, cu 20 de minute înaintea mesei.

3. Ghimbirul și scorțișoara sunt foarte bune pentru femeile care au tulburări menstruale. Ajută la eliminarea cheagurilor de sânge din uter, care s-au format după un avort sau naștere. Corpul va elimina toxinele. Pot fi consumate sub formă de ceai; împreună sau separat.

4. Maca este o rădăcină din Peru ce ajută echilibrarea hormonală. Această rădăcină conține aproximativ 31 de minerale și 60 de fitinutrienți. Se poate găsi sub formă de pudră și se poate adăuga în sucurile naturale pregătite în casă.

5. Spirulina conține substanțe vitale pentru organismul uman, oferind o mulțime de avantaje nutritive datorită procentului ridicat de proteine. Pentru rezultate optime, spirulina poate fi combinată cu vitamina E. Se administrează câte trei pastile pe zi, înainte de masă.

6. Lăptișorul de matcă este o substanță naturală produsă de albine. Ajută la menținerea sănătății organismului, în special a oaselor și mușchilor. Lăptișorul de matcă este benefic în sporirea rezistenței organismului, de aceea se recomandă a fi utilizat și în timpul sarcinii, pentru a evita un avort spontan.

7. Propolisul, pe perioada sarcinii, reglează sistemul imunitar. Se poate folosi în cazul infecțiilor. Se administrează câte două picături, de trei ori pe zi. Polenul este un aliment valoros ce conține multe enzime, minerale și vitamine.

8. Uleiul volatil de lavandă are efect antifungic și antiseptic, la nivel local ginecologic. Poate fi folosit pentru spălături vaginale atunci când se sesizează infecții.

9. Uleiul de cătină trebuie luat și el în considerare, deoarece este extrem de bogat în vitamina E, iar vitamina E este importantă pentru fertilitatea unei femei. Se administrează de două ori pe zi, câte 40 de picături. Pentru rezultate optime se ține o cură de cel puțin 90 de zile.

10. Pulberea din semințe de Schinduf ajută la eliminarea sterilității. Se consumă o linguriță de pulbere, de patru ori pe zi. Aceste semințe ajută la regenerarea organismului…

Evitați cafeaua, dulciurile artificiale, alcoolul, țigările și alimentele care au multe E-uri.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More