Home SarcinaSanatate si ingrijire 10 tratamente naturiste pentru durerile de stomac din timpul sarcinii

10 tratamente naturiste pentru durerile de stomac din timpul sarcinii

de bebee
16,5K views
tratamente-naturiste-pentru-durerile-de-stomac-din-timpul-sarcinii

Durerile de stomac apar în primele trei luni de sarcină şi pot continua pe toată perioada sarcinii. Medicii recomandă evitarea băuturilor cu acid, consumarea alimentelor prăjite, picante sau condimentate excesiv, ingestia unor cantităţi moderate de mâncare, evitarea luarii mesei chiar înainte de culcare şi repaosul imediat după masă.

Sarcina este unul dintre momentele frumoase din viaţa oricărei familii. Cele mai multe “necazuri” sunt pe capul viitoarei mămici. Pe lângă frumuseţea acestui fenomen, mai apar şi stări de disconfort bazate pe schimbări hormonale ce dereglează funcţionarea întregului organism.

Durerile de stomac sunt cauzate de un tract digestiv mai greoi, pentru că alimentele staţionează mai mult în stomac, astfel încât să fie extraşi nutrienţii adecvaţi care vor migra şi către făt. Cele mai comune dureri sunt numite arsuri. Chiar numele lor indică un simptom de manifestare a acestora. De fapt, arsurile sunt produse în urma refluxului de acid gastric în esofag, ce irită mucoasa şi determină senzaţia de arsură, însoţită de recurgităţi acide şi de un gust amar în cavitatea bucală.

Viitoarele mămici pot ameliora aceste dureri fie prin tratament medicamentos, fie prin intermediul tratamentelor naturiste care nu sunt atât de invazive precum celelalte. Dintre tratamentele naturiste, există câteva plante care sunt la baza lor şi sunt propuse de către reprezentanții plafarelor sub diverse forme (ceaiuri, tincturi, decocturi etc.).

arsuri-de-stomac-in-timpul-sarcinii

  1. Lămâia. Sunt bine cunoscute efectele pe care acest fruct din familia citricelor le are asupra diferitelor funcții ale organismului. Datorită conţinutului de acid ascorbic, aceasta intervine în diminuarea bacteriilor dăunătoare responsabile de producerea în exces a sucului gastric.
  2. Ghimbirul. Este un laxativ excelent, grăbind digestia şi prevenind constipaţia. Fiind bogat în fenoli, are rol în eliminarea unor toxine. Intervine şi în ameliorarea senzaţiei de greaţă şi stimulează secreţia unor enzime care neutralizează sucul gastric.
  3. Florile de salcâm. Au rol în neutralizarea acidului din sucul gastric. Se pot consuma sub formă de infuzie.
  4. Migdalele. Datorită conţinutului de uleiuri, acestea protejează mucoasa stomacală de acţiunea sucului gastric.
  5. Muşeţelul. Consumat sub formă de ceai, este benefic pentru relaxarea musculaturii netede a stomacului şi reprezintă un remediu adecvat pentru indigestie.
  6. Bicarbonatul de sodiu. Este responsabil cu neutralizarea acidului din sucul gastric.
  7. Florile de gălbenele. Consumate sub formă de ceaiuri, au un efect calmant asupra musculaturii şi arsurilor stomacale.
  8. Menta. Are numeroase forme de utilizare, fiind un remediu la îndemâna oricărei mămici. Relaxează musculatura stomacului, reduce senzaţiile de greaţă şi vărsături, ajută la diminuarea înmulţirii unui număr mare de bacterii şi ciuperci prezente la nivelul colonului.
  9. Sucul de cartofi cruzi. Se obţine uşor cu ajutorul unui storcător şi este indicat să fie consumat dimineaţa, în stare proaspătă şi pe stomacul gol (trei linguri de suc). Se ocupă cu calmarea arsurilor stomacale, reducerea acidităţii şi previne constipaţia.

10. Mierea de albine. Ca sfat se propune consumarea unei linguriţe de miere înainte de fiecare masă. Luptă împotriva infecţiilor bacteriene fiind considerată un antibiotic natural şi are efect calmant. În plus, mămicile o pot folosi ca să îşi potolească senzaţia de dulce sau să scape de greţuri…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More