Home SarcinaSimptome sarcina Care sunt primele 7 semne că ești însărcinată?

Care sunt primele 7 semne că ești însărcinată?

de bebee
2,5K views

Încă nu ți-a întârziat menstruația, dar ceva pare totuși diferit. Iată care sunt primele șapte semne că ești însărcinată! Aceste indicii pot revela o posibilă sarcină. Cu toate acestea, întrucât multe dintre ele pot fi provocate și de alte cauze, cel mai indicat este să se facă testul de sarcină sau o vizită la medicul specialist.

Anumite femei observă modificări în ceea ce privește nivelul de energie pe care îl manifestă, schimbări legate de starea de spirit sau schimbări la nivelul sânilor. Toate acestea seamănă însă foarte mult cu simptomele sindromului premenstrual. Există totuși anumite simptome care pot lua prin surprindere o tânără mămică, precum: stări de amețeală sau de greață, simțul mirosului mai acut sau nevoia de a merge la baie din ce în ce mai des. Toate aceste șapte semne care prevestesc o sarcină vor fi detaliate în continuare.

  1. Extenuarea

Multe femei care nu puteau înainte să doarmă după-amiaza abia așteaptă acum să ajungă acasă pentru a se întinde în pat. Răspunzător pentru acest simptom este progesteronul, un hormon eliberat din abundență de femei în timpul sarcinii. Pentru a menține sub control nivelul de energie, cel mai indicat este să te odihnești cât de mult poți.

  1. Schimbări bruște ale stării de spirit

Schimbările hormonale care se petrec în timpul unei sarcini se manifestă încă din primele momente și la nivel psihologic și emoțional. Astfel o femeie care așteaptă un copil poate prezenta schimbări bruște ale stării de spirit. Mai mult, oboseala sau foamea pot influența și ele starea emoțională, astfel că specialiștii recomandă odihnă din plin și gustări cât mai dese între mesele principale.

  1. Schimbări la nivelul sânilor

În cazul unei sarcini, mămicile pot simți o senzație de mâncărime sau durere la nivelul sânilor. Totodată, aceștia pot mărea mai plini sau mai grei. Aceste schimbări, la nivel fizic de data aceasta, sunt legate în mare parte tot de nivelul înalt de progesteron produs de corpul femeii însărcinate. Un alt motiv poate fi însă și faptul că în această perioadă corpul reține mai multă apă decât în mod normal.

  1. Stări de amețeală

Anumite femei prezintă stări de amețeală încă de la începutul sarcinii. Unele dintre acestea pot chir să leșine. Aceste simptome pot fi cauzare tot de schimbările hormonale sau de presiunea scăzută a sângelui. În astfel de cazuri, cel mai indicat este să faci o vizită medicului. De altfel, îți poți ajuta corpul să își recapete vigoare și prin nutriție, mesele scurte și dese fiind cele mai indicate.

  1. Senzația de greață

Grețurile de dimineață sunt binecunoscute în cazul unei sarcini. Specialiștii recomandă în asemenea cazuri mese scurte și frecvente bogate în proteine. Pentru a ajuta circulația fluidelor, este indicată adăugarea unor felii de castravete sau a câtorva bucățele de căpșuni în apă. De asemenea, o mică gustare înainte de culcare, precum o bucățică de brânză sau câteva nuci, îți poate regla presiunea sângelui în timpul nopții astfel încât să nu te trezești foarte amețită dimineața.

  1. Simțul mirosului mai acut

Pentru anumite femei, unul dintre primele simptome în cazul unei sarcini este simțul mirosului mult mai acut. Astfel, anumite mirosuri care înainte nu prezentau nicio problemă pot deveni de-a dreptul respingătoare. În asemenea cazuri, numeroase alimente vor fi eliminate de mămică din cauza mirosului sau gustului de nesuportat. Specialiștii recomandă vitaminele prenatale și hidratarea din abundență…

  1. Senzația de urinare

Rinichii trebuie să proceseze o cantitate mai mare de urină în timpul sarcinii. Mai mult, cum uterul devine din ce în ce mai mare, acesta pune presiune asupra vezicii urinare. De aici este nevoia de a merge la toaletă din ce în ce mai des în timpul sarcinii. Anumite femei confundă acest simptom al sarcinii cu o posibilă infecție urinară. Așadar, și în acest caz se recomandă un test de sarcină sau o vizită la medic. Deși pot fi enervante aceste drumuri dese până la baie, hidratarea mămicii trebuie să fie constantă. În această perioadă, corpul necesită o cantitate mult mai mare de lichide decât în mod normal.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More