Home SarcinaSimptome sarcina Cum îți dai seama că ești însărcinată?

Cum îți dai seama că ești însărcinată?

de bebee
2,6K views

În cazul în care te întrebi dacă ești însărcinată, cele mai sigure metode de a afla sunt fie testul de sarcină, fie un control medical. Cu toate acestea, există simptome care pot indica acest lucru încă din primele săptămâni de sarcină. Iată câteva indicii care te pot ajuta să îți dai seama dacă ești sau nu însărcinată.

Fiecare femeie este diferită, prin urmare, fiecare experiență maternă prezintă caracteristici diverse. Simptomele sarcinii pot varia de la o femeia la alta sau chiar la aceeași mămică, de la o sarcină la alta. De asemenea, având în vedere faptul că primele simptome ale sarcinii sunt foarte asemănătoare stărilor prin care trec femeile înainte și în timpul menstruației este posibil să nu fie identificate chiar de la început. În continuare vom prezenta în detaliu cele mai comune simptome în cazul unei sarcini, care te vor ajuta să îți dai seama dacă ești însărcinată. Este important de menționat faptul că aceste simptome pot fi cauzate și de alte afecțiuni. Astfel, în cazul în care observați unele dintre acestea, nu înseamnă neapărat că sunteți însărcinată. În cazul în care aveți dubii, cel mai sigur și rapid mod de a ști cu certitudine dacă așteptați un copil este testul de sarcină, așa cum am menționat anterior.

Oboseala       

Senzația de oboseală este normală în cazul unei sarcini, aceasta făcându-și simțită prezența încă de la început. O viitoare mămică se poate simți neobișnuit de obosită chiar și la o săptămână după concepție. Acest fenomen este adesea legat de nivelul ridicat al unui anumit hormon, numit progesteron, dar și de alte lucruri, cum ar fi nivelul scăzut de zahăr în sânge sau o presiune mică a sângelui. În asemenea cazuri, se recomandă cât mai multă odihnă. Introducerea în alimentație a unor produse bogate în proteine și fier poate ajuta la înlăturarea acestei senzații de oboseală.

Schimbări la nivelul sânilor

Imediat după concepție, femeia trece printr-o serie de schimbări hormonale. Din cauza acestor schimbări, sânii ei pot prezenta dureri sau mâncărimi la o săptămână sau două după concepție. În egală măsură, aceștia pot părea mai grei sau mai plini la atingere. Mai mult, zona din jurul mameloanelor, numită areolă, se poate închide la culoare cu câteva nuanțe.

Greața

Grețurile de dimineață sunt printre cele mai cunoscute simptome în cazul sarcinii. Cu toate acestea, nu toate femeile care așteaptă un copil au aceste grețuri. Cauza exactă a acestor grețuri matinale nu este cunoscută cu exactitate, dar hormonii eliberați în timpul sarcinii sunt probabil răspunzători pentru ele. Grețurile din timpul sarcinii se pot manifesta în orice perioadă a zilei, însa cel mai probabil vor apărea dimineața…

Întârzierea menstruației

Cel mai evident simptom în cazul unei sarcini, care le și determină pe cele mai multe femei să-și facă un test de sarcină, este întârzierea menstruației. Dar această întârziere nu este neapărat cauzată de sarcină. Alte fenomene care pot cauza aceste întârzieri sunt dezechilibrările hormonale, oboseala, stresul sau chiar slăbirea sau îngrășarea bruscă. Unor femei li se întâmplă să le întârzie menstruația atunci când nu mai iau anticoncepționale. Cu toate acestea, dacă se întâmplă acest lucru, iar sarcina este una dintre cauzele posibile, cel mai recomandat lucru este cumpărarea unui test de sarcină pentru a elimina orice îndoială.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More