Home Bebelusi 0-12 luniSanatate Eczema la bebeluşi – sfaturi şi tratamente

Eczema la bebeluşi – sfaturi şi tratamente

de bebee
10,2K views
Eczema la bebeluşi

Eczema la bebeluşi poate arăta puţin înfricoşător la început, când este roşie, mai are şi o crustă dură deasupra, dar mai ales pentru că se va afla timp de câteva luni bune pe pielea copilului tău drag.

Cu toate acestea, eczema nu este o afecţiune chiar rară, este de-a dreptul tratabilă 100% şi sunt mulţi bebeluşi ce depăşesc cu succes această fază neplăcută. Nu eşti chiar sigură dacă iritatia lui care îl mănâncă grozav de tare este eczemă? Răspunsurile de mai jos te vor ajută să înţelegi toate neclarităţile pe care le ai.

De ce fac bebeluşii eczeme?

Eczema este declanşată în momentul în care organismul eliberează prea puţine ceramide. Ceramidele sunt acele celule grase ce asigură bariera de protecţie a pielii. Dacă nu ai destule, pielea ta va pierde multă apă şi va deveni foarte uscată.

Ereditatea este cel mai important factor când vine vorba de eczemă la cei mici. Dacă mama sau tata o are, este mai mult decât probabil ca bebeluşul să o contacteze şi el.

Eczema trece de la sine?

Din fericire, mulţi copii scapă de ea până să ajungă la șase-șapte ani, iar o mică parte dintre ei rămân cu ea până aproape de maturitate. Este posibil ca remisia să aibă loc şi se poate stabili pentru ani buni, totul depinde de cât de uscată este pielea.

Ce declanşează eczema?

Ce o declanşează la unii, n-o va declanşa la alţii; reține aceste lucruri, deoarece fiecare organism în parte este diferit. Cu toate acestea însă sunt anumite lucruri comune de evitat: pielea uscată, în primul rând, iritanţiile, hainele de lână, poliester, parfumuri, săpunuri sau detergent de rufe, stresul, căldura şi transpiraţia sau alergenii.

eczema bebe

Cum pot trata eczema bebeluşului?

Îngrijirea pielii bebeluşului este primul pas pentru a face faţă cu brio începutului eczemei. Pe parcurs însă, mai încearcă și:

  1. Creme şi loţiuni: o cremă bună conţine ceramide şi bineînţeles că acesta este cel mai bun tratament pe care îl poţi administra. Acestea sunt valabile cu sau fără prescripţie medicală; aplicaţi imediat după o baie. O variantă puţin mai inaccesibilă sunt cremele cu petrol, care după doar câteva utilizări pe zi va ajuta pielea celui mic să reţină ceramidele naturale.
  2. O baie călduţă este întotdeauna binevenită: aceasta va ajuta la hidratarea, răcorirea pielii şi, de asemenea, poate alunga puţin mâncărimile acute. Vorbeşte-i medicului specialist despre ideea folosirii antihistaminicelor pentru eliberarea pielii de mâncărime.
  3. Steroizi: steroizii eliberaţi fără prescripţie medicală, ca şi cremele cu hidrocortizon, pot ajuta la ameliorarea aspectului eczemei când se utilizează aşa cum trebuie. Cu toate că aceste creme sunt sigure, pot duce la alte probleme ale pielii, dacă sunt aplicate de mult prea multe ori pe zi în exact acelaşi loc.
  4. Alte tratamente tipice sunt disponibile, însă ai nevoie de reţetă din partea unui medic specialist.
  5. În cazuri severe de eczemă, îngrijirea pielii poate fi completată cu: terapia cu ultraviolete sau antibiotic, dacă iritatiile s-au infectat.

Cum îl pot ajuta acasă?

Cheia tratării eczemei este să-l împiedici pe cel mic, pe cât posibil, să se scarpine. Scărpinatul poate duce la agravarea problemei, la infecţie şi poate cauza o piele iritată pe o zona mult mai mare.

Alte sfaturi:

  • Fă-i baie într-o apă călduţă, dar nu mai mult de zece minute;
  • Foloseşte produse fără miros de curăţare a hainelor;
  • Foloseşte săpunul doar în zonele unde bebeluşul este murdar; în celelalte, doar clăteşte-l;
  • Nu freca pielea bebeluşului;
  • Aplică o crema sau loţiune cât timp pielea este încă umedă;
  • Îmbracă-l cu haine largi, din bumbac;  întotdeauna spală-le după ce le-ai cumpărat!
  • Evită, pe cât posibil, să-l înveleşti excesiv…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More