Home Bebelusi 0-12 luniSanatate Infecţia la ureche – simptome şi tratamente

Infecţia la ureche – simptome şi tratamente

de bebee
7,5K views
Infecţia la ureche

Cea mai simplă metodă prin care îţi dai seama dacă bebeluşul tău suferă de o infecţie la ureche (sau orice alt tip de infecţie) este prin observarea schimbărilor de atitudine. Pentru acest lucru, trebuie să ai o răbdare extraordinară şi să fii cu ochii în patru pe orice ar putea indica acesta la un moment dat.

Dacă cel mic devine agitat sau începe să plângă mai mult decât de obicei, să fii sigură că este o problemă. Dacă se mai adaugă şi febra (în plus sau minus), ai un alt indiciu mare în faţă. Infecţia la ureche poate ataca după o răceală minoră sau o infecţie a sinusurilor, aşa că este bine să ai în vedere şi acest fapt.

Simptome

De asemenea, mai poţi observa următoarele simptome:

  • Bebeluşul apucă sau trage de ureche – acesta poate fi un semn că îl doare, cu toate că se întâmplă şi să facă aceste gesturi fără niciun fel de motiv întemeiat. Așadar, dacă pare în regulă şi nu mai apar şi alte nereguli, probabil nu se confruntă cu o infecţie a urechii.
  • Diaree sau/şi vomă – bacteria ce cauzează această infecţie poate afecta, de asemenea, şi tractul gastrointestinal.
  • Apetit redus – infecţia la ureche poate cauza şi probleme la nivelul gastrointestinal. De asemenea, poate fi de-a dreptul dureros să înghită sau să mestece. Poţi observa că îşi va trage din guriţă sânul sau va arunca biberonul după câteva înghiţituri.
  • Fluid galben sau albicios care se scurge din ureche – acest lucru nu se întâmplă la toţi bebeluşii, deci să fii sigură că ceva este în neregulă. Nu-ţi face griji, deoarece totul se va vindeca după ce infecţia va fi tratată.
  • Miros neplăcut – poţi detecta un miros puternic ce va veni din urechea celui mic.
  • Probleme cu somnul – să stai pe urechea care e infectată poate fi de-a dreptul dureros.

bebelus durere la ureche

Ce cauzează infecţia la ureche?

O astfel de infecţie poate fi cauzată de un virus sau o bacterie. Aceasta se întâmplă când fluidul care se depozitează în spatele timpanului se infectează. Germenilor le place să crească şi să se dezvolte în locuri întunecate, călduroase şi umede, aşa că acest lichid este locul perfect.

Bebeluşii sunt predispuşi la această afecţiune, deoarece trompa lui Eustachio este scurtă. Pe măsură ce aceştia cresc, trompa se triplează ca lungime, devine mai verticală şi fluidul poate circula mult mai uşor.

Tratamente

Majoritatea infecţiilor la ureche se tratează de unele singure, dar cazurile severe au nevoie de antibiotice. Medicii sunt obligaţi să discute cu părinţii şi să le spună acestora să aştepte o perioadă, pentru a observa cât de gravă este situaţia şi dacă totul se poate sau nu rezolva de la sine.

De-a lungul timpului, antibioticele au fost folosite pentru lupta împotriva infecţiei la ureche însă administrarea excesivă poate duce la vulnerabilitatea organismului când va veni vorba de o posibilă infecţie care va trebui tratată tot prin această metodă.

Dacă bebeluşul este de cel puţin șase luni, medicul îţi poate recomanda să îi dai ibuprofen pentru a îl elibera puţin de durerea cauzată de infecţie…

Nu îi da niciodată aspirină, deoarece poţi declanşa o rară, dar potenţială afecţiune fatală!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More