Home » Trimestrul 2 de sarcina » Săptămâna 19

Săptămâna 19

Săptămâna nouăsprezece de sarcină este una foarte importantă atât pentru mamă, cât și pentru copil. În această etapă se produc multe schimbări critice atât în ceea ce o privește pe mamă, cât și pe copil.

Citește articolul următor pentru a vedea care sunt aceste schimbări.

Pe măsură ce cel de-al doilea trimestru de sarcină se apropie de jumătate, probabil că mama se simte tot mai confortabil cu sarcina și schimbările care se produc în corpul său. Având în vedere faptul că urechile copilului și implicit simțul auzului sunt mult mai dezvoltate, este foarte important să stai departe de situațiile tensionate sau de locurile zgomotoase, acestea putând deranja copilul.

De asemenea, acesta este momentul potrivit pentru ca partenerul sau alți membrii ai familiei să înceapă să vorbească cu bebelușul. Multe mămici obișnuiesc să pună muzică precum cea clasică sau jazz pentru a-și liniști bebelușul.

a 19-a saptamana de sarcina

Mama în săptămâna nouăsprezece de sarcină

Pe măsură ce avansezi în săptămâna nouăsprezece de sarcină vei observa mai multe schimbări în ceea ce privește exteriorul corpului tău. Tendința de deshidratare se va accentua, iar sensibilitatea la căldură va crește, astfel încât este foarte important să te hidratezi în mod continuu, apa fiind cea recomandată. Să stai departe de cofeină cât de mult poți! Cofeina mărește presiunea sanguină și tensiunea, și poate totodată să afecteze și copilul. Sucurile pe bază de zahăr mai degrabă îți vor deshidrata organismul, așadar este indicat să le eviți și pe acestea cât de mult poți. Este important să eviți și îndulcitorii artificiali.

Pentru a evita efectul de piele uscată, încearcă să folosești diverse loțiuni. Însă, este important să întrebi medicul înainte de a începe să utilizezi un nou produs, pentru a te asigura că substanțele din care este compus nu vor afecta copilul. Untul de cacao poate preveni apariția vergeturilor, iar o dietă corespunzătoare poate contribui, de asemenea, la reducerea problemelor de piele.

Bebelușul în săptămâna nouăsprezece de sarcină

În săptămâna nouăsprezece de sarcină mâinile și picioarele copilului sunt proporționale cu restul corpului, scalpul produce păr, iar pielea este acum acoperită cu firișoare subțiri de păr și o substanță numită vernix, ce are rol de protecție. Auzul copilului este, de asemenea, aproape total dezvoltat. În cazul în care copilul este fată, în acest moment al vieții sale ovarele sale au mai mult de șase milioane de ovule…

Pe măsură ce oasele continuă să se întărească și mușchii devin mai puternici, copilul tău devine din ce în ce mai activ. Vei începe să simți mișcările sale tot mai des, chiar dacă acesta doarme aproximativ 20 de ore pe zi. Copilul poate deveni mai activ atunci când mama își dorește să doarmă sau să se relaxeze. Vei observa în curând că zgomotele puternice vor speria bebelușul în timpul altor activități din decursul unei zile.

Autor: bebee
Etichete

Articole similare

Login

Lost your password?