Săptămâna 2

de bebee
1,4K views
Saptamana 2 de sarcina

Cea de-a doua săptămână de sarcină nu mai este la fel de „discretă” ca prima. Citește articolul ce urmează pentru a afla ce se întâmplă cu mama și copilul în această perioadă a sarcinii.

Primele săptămâni de sarcină sunt foarte emoționante și entuziasmante pentru majoritatea mămicilor. Cu toate acestea, începând cu cea de-a doua săptămână renumitele simptome ale sarcinii încep să-și facă simțită prezența. Astfel, senzația de amețeală, greață, durerile la nivelul sânilor și nevoia de a merge din ce în ce mai des la baie pot ajunge să creeze o mare stare de disconfort. În această perioadă, viitoarea mămică ar trebui să înceapă să acorde mai multă atenție stilului său de viață și nutriției având în vedere că această săptămână este extrem de importantă în dezvoltarea copilului. Grija față de propriul copil începe încă dinainte ca acesta să se nască!
a doua saptamana de sarcina

Mama în săptămâna a doua de sarcină

În primul rând, trebuie să-ți iei adio de la menstruație pentru următoarele nouă luni. Se pare că acest lucru nu este chiar un motiv de bucurie, așa cum majoritatea femeilor consideră atunci când sunt la menstruație! În schimb, în această perioadă uterul produce mai mult endometriu, ceea ce asigură un mediu propice dezvoltării embrionului. Cel mai important lucru pe care o mamă îl poate face este să-și schimbe obiceiurile negative pe care le are, precum fumatul sau consumul de alcool. Mai mult, tot în această perioadă trebuie să înceapă să ia vitamine prenatale și acid folic.

Bebelușul în săptămâna a doua de sarcină

Dintre cei 46 de cromozomi, cei mai importanți sunt cromozomul X și cromozomul Y. Acești doi cromozomi determină sexul copilului. Fiecare ovul are cromozomul X, fiecare spermatozoid are fie cromozomul X fie pe cel Y. Dacă ovulul este fertilizat de spermatozoidul cu cromozom X, copilul va fi fată. Dacă în schimb ovulul va fi fertilizat de spermatozoidul cu cromozom Y, copilul va fi băiat. Astfel, sexul copilului este decis în momentul fertilizării. Copilul, care în cea de-a doua săptămână de sarcină se numește embrion, este format din 150 de celule care încep să se dividă în trei straturi separate, fiecare strat conținând materialul din care ulterior se vor forma organele fătului.

  • Primul strat, numit și stratul intern, se va transforma în organele sistemului digestiv și ale tractului respirator.
  • Al doilea strat sau stratul mediu va forma oasele, cartilajele, sistemul excretor, mușchii și sistemul reproducător.
  • Al treilea strat, numit și stratul extern va deveni sistemul nervos, incluzând creierul, dar și epiderma, incluzând pielea, unghiile și părul copilului…

În cea de-a doua săptămână embrionul plutește în interiorul uterului, fiind protejat de secrețiile uterine. Acesta este încă foarte mic, având între unul și doi milimetri.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More