Home » Trimestrul 2 de sarcina » Săptămâna 20

Săptămâna 20

Săptămâna douăzeci de sarcină reprezintă jumătatea celui de-al doilea trimestru, așadar jumătatea perioadei de sarcină.

Iată care sunt cele mai importante schimbări care se întâmplă în corpul tău și al copilului tău!

Ești deja în săptămâna douăzeci și ai ajuns la jumătatea perioadei de sarcină! Felicitări! Acum este momentul ideal să începi să planifici ziua nașterii, în cazul în care nu ai făcut acest lucru deja. Include detalii privind preferințele tale în legătură cu nașterea copilului și ce proceduri ai vrea să fie aplicate în caz de urgență. Comunică acest plan obstetricianului tău, pentru ca acesta să-ți acorde un feedback și să poată planifica la rândul său procedurile necesare. Tot în această perioadă poate vei vrea să începi un jurnal în care să-ți exprimi emoțiile și stările prin care treci și în care să atașezi primele poze și ecografii ale copilului. Continuă să faci mișcare fizică și să te alimentezi corespunzător pentru a te asigura că bebelușul tău va fi sănătos, iar tu vei avea o naștere fără complicații.

a 20-a saptamana de sarcina

Mama în săptămâna douăzeci de sarcină

În săptămâna douăzeci, multe femei care au o constituție corporală mică încep să întâmpine probleme cu respirația. Până în acest moment copilul s-a dezvoltat suficient de mult pentru a începe să apese pe organele interne, îngreunând respirația mamei. Partea superioară a uterului este paralelă cu partea inferioară a stomacului. Din această săptămână vei începe să câștigi în greutate aproximativ jumătate de kilogram pe săptămână. Linia abdomenului continuă să se extindă, iar indigestia, mâncărimile și constipația apar mult mai frecvent decât înainte. Mai mult, în această perioadă simți din ce în ce mai des nevoia de a merge la baie.

Trebuie să continui să incluzi mult fier în alimentație, deoarece copilul asimilează mari cantități de fier în această etapă. Fructe și legume proaspete, ouă, carne de pui, fructe uscate, orz, secară, toate acestea reprezintă surse naturale de fier. O reducere a cantității de fier pe care corpul tău ar trebui să o asimileze poate cauza diverse probleme, precum anemia sau nașterea prematură.

Bebelușul în săptămâna douăzeci de sarcină

În săptămâna douăzeci de sarcină începi să simți mișcările copilului din ce în ce mai des, pe măsură ce acesta începe să testeze limitele pântecului. Deși plămânii nu sunt dezvoltați complet încă, bebelușul poate totuși să respire. O substanță lipicioasă și verzuie numită meconiu începe să fie produsă. Aceasta constă în celule și lichid amniotic ce au fost înghițite odată cu secrețiile digestive…

Firișoare subțiri de păr continuă să acopere corpul, iar părul de pe scalp crește tot mai repede. Urechile sunt complet dezvoltate în acest stagiu, astfel încât este important să menții o atmosferă calmă în jurul tău, având în vedere faptul că bebelușul doarme aproximativ 20 de ore pe zi.

Autor: bebee
Etichete

Articole similare

Login

Lost your password?