Home » Trimestrul 2 de sarcina » Săptămâna 21

Săptămâna 21

În săptămâna douăzeci și unu de sarcină ai ajuns deja la jumătatea perioadei de sarcină și aproape că s-a terminat și cel de-al doilea trimestru. În această perioadă se întâmplă multe în interiorul tău, chiar dacă aceste fenomene nu sunt încă vizibile.

În această etapă multe femei experimentează senzații ciudate sau au pofte nesănătoase. Acestea se trezesc dintr-odată că vor să fumeze, să bea bere sau chiar să mănânce pământ. Toate acestea sunt interzise atunci când ești însărcinată, astfel încât cel mai bine este să vorbești cu medicul atunci când treci prin asemenea momente. De asemenea, este important să menții o atmosferă echilibrată și relaxată în jurul tău. Dacă tu ești stresată, atunci și copilul tău poate fi afectat de acest fenomen. Trebuie să menționăm faptul că cel mic este foarte receptiv în decursul celor nouă luni de dezvoltare intrauterină.

Mama în săptămâna douăzeci și unu de sarcină

Până în săptămâna douăzeci și unu trebuie să fi luat deja în greutate aproximativ 6,5 kilograme. De acum înainte vei continua să câștigi până la jumătate de kilogram pe fiecare săptămână. Pe măsură ce uterul tău se mișcă cu aproximativ doi centimetri deasupra ombilicului, abdomenul tău începe să se rotunjească și toți își pot da seama acum că aștepți un copil. Este posibil să începi să ai dureri de picioare și crampe musculare.

a 21-a saptamana de sarcina

Pentru a controla aceste dureri, încearcă să îți ridici picioarele folosind o pernă specială pentru sarcină sau chiar o pernă normală. Acest obicei se va dovedi folositor atunci când vor apărea umflăturile la nivelul picioarelor, coapselor și gleznelor. Pe măsură ce câștigi în greutate, vei dezvolta un mod nou de a păși. Este posibil să treci prin stări de leșin, astfel încât se recomandă să poți haine mai largi și cât mai comode, și să optezi pentru pantofi cu talpă joasă în locul celor cu tocuri. În această perioadă, vei observa că apetitul tău se va mări. Ai grijă însă să menții o alimentație echilibrată, bogată în vitamine și proteine.

Bebelușul în săptămâna douăzeci și unu de sarcină

În săptămâna douăzeci și unu copilul tău a crescut aproape la fel de mare ca placenta. Acesta continuă să înoate în căsuța sa călduroasă, iar sistemul său circulator este complet funcțional. Cordonul ombilical continuă, de asemenea, să se îngroașe și să crească în lungime. Sistemul digestiv continuă să se dezvolte pe măsură ce intestinele încep să se contracte și să se relaxeze în mod automat…

Sistemul digestiv este, de asemenea, pus la lucru datorită lichidului amniotic pe care copilul îl înghite în mod regulat. Sprâncenele și genele sunt complet formate acum, iar unghiile de la mâini și picioare acoperă în întregime vârfurile degetelor. În săptămâna douăzeci și unu bebelușul are aproximativ lungimea unei banane.

Autor: bebee
Etichete

Articole similare

Login

Lost your password?