Home » Trimestrul 2 de sarcina » Săptămâna 25

Săptămâna 25

Ai început deja să te gândești la un nume pentru copil? Săptămâna douăzeci și cinci de sarcină este un bun moment pentru a începe să te gândești la un nume de băiat și unul de fată, în special dacă vrei să aștepți până după sarcină pentru a afla sexul copilului.

În cazul în care nu ai făcut încă testul pentru diabetul gestațional, poate ar trebui să mergi în această săptămână. Probabil că medicul ți-a recomandat deja acest test care se face între săptămânile douăzeci și patru și douăzeci și opt. Nu fi surprinsă în cazul în care va trebui să donezi o a doua mostră de sânge necesară spre a fi testată pentru anemie sau nivelul de fier din corp. În cazul în care ești Rh negativ, probabil va trebui să faci și un vaccin numit Rhogan.

Așa cum am menționat anterior, această perioadă este un moment potrivit pentru a începe să te gândești la numele copilului. Alături de partener, fă o listă cu posibile nume și transformă totul într-o aventură. Aceasta poate fi un bun prilej de distracție, mai ales acum, când durerile specifice sarcini bat la ușă.

Mama în săptămâna douăzeci și cinci de sarcină

Pe măsură ce părul copilului crește, probabil că vei observa că și părul tău crește tot mai repede. Bucură-te acum de podoaba ta capilară, deoarece, după naștere, cel puțin pentru o perioadă, există șanse mari ca părul să înceapă să cadă. Continuă să bei multe lichide pentru a evita deshidratarea care poate cauza stări de amețeală și senzația de oboseală. În ceea ce privește postura, nu sta întinsă pe spate.

a 25-a saptamana de sarcina

Cel mai confortabil este să stai înclinată pe o parte. Din cauza întinderii, pielea ta poate fi uscată și poate prezenta mâncărimi, însă loțiunile speciale te pot ajuta să ameliorezi acest fenomen. În egală măsură, și ochii tăi pot deveni mai uscați și sensibili la lumină. În cazul în care suferi de constipație, încearcă să mănânci mai multe fibre și să faci mai mult sport.

Bebelușul în săptămâna douăzeci și cinci de sarcină

La aproximativ 33 centimetri și 700 grame, copilul se dezvoltă rapid. În săptămâna douăzeci și cinci copilul începe să se rotunjească pe măsură ce grăsimea începe să se acumuleze sub piele. În cazul în care vei face o ecografie 3D vei observa cum fătul arată din ce în ce mai mult ca un omuleț în miniatură și mai puțin cu un schelet! În această etapă, multe mămici afirmă că bebelușul este foarte activ. Acesta este un lucru bun, copilașul fiind sănătos și vioi…

Autor: bebee
Etichete

Articole similare

Login

Lost your password?