Săptămâna 26

de bebee
2,8K views

În săptămâna douăzeci și șase de sarcină, pe măsură ce te apropii de finalul celui de-al doilea trimestru de sarcină este posibil să te simți foarte bine într-o zi, pentru ca în următoarea să te situezi exact la polul opus. Acest lucru este normal, având în vedere schimbările care se petrec în corpul tău, dar și al copilului.

Săptămâna douăzeci și șase de sarcină este momentul ideal pentru a-ți face o programare pentru testul de anemie și diabet gestațional, dar și pentru injecția Rhogam. În cazul în care ai dureri severe, contactează medicul și încearcă să te odihnești cât mai mult. Durerile de cap, de picioare, la nivelul spatelui, pieptului și pelvisului devin din ce în ce mai frecvente. Hidratarea continuă și mișcarea fizică te vor ajuta să treci mai ușor peste simptome precum deshidratarea, oboseala, constipația sau amețeala.

bebelusul in saptamana 26 de sarcina

            Mama în săptămâna douăzeci și șase de sarcină

În această perioadă vei experimenta tot mai des contracțiile Braxton Hicks, acestea fiind asemănătoare crampelor menstruale. Mai mult, nevoia de a merge la baie se va accentua și la fel se va întâmpla și cu nevoia de odihnă. Multe femei simt dureri sub coaste pe măsură ce copilul se întinde și se mișcă în interiorul pântecelor. Când astfel de fenomene se întâmplă, încearcă să-ți schimbi poziția pentru a ameliora durerile de spate, aceste dureri fiind intensificate și de kilogramele în plus. În această perioadă probabil că deja cântărești cu aproximativ nouă kilograme mai mult față de greutatea ta inițială. Încearcă să eviți să te cântărești zilnic sau mai mult de o dată pe zi, deoarece greutatea ta va fluctua foarte mult din cauza retenției de apă.

Bebelușul în săptămâna douăzeci și șase de sarcină

În săptămâna douăzeci și șase de sarcină copilul cântărește aproximativ 900 grame și are în jur de 35 centimetri lungime. În această săptămână, pleoapele bebelușului, care până acum au fost închise, se deschid și încep să clipească pe cont propriu. Ochii sunt albaștri, dar acest lucru este foarte probabil să se schimbe după naștere. Dezvoltarea copilului aproape că a atins stadiul final și chiar dacă încă pare mult prea slab, grăsimea se acumulează încontinuu sub piele, acest proces continuând și după naștere. Inima sa pompează sânge, plămânii formează vase de sânge, iar sistemul circulator este deja complet funcțional. Cordonul ombilical continuă să crească tot mai gros și puternic, oferindu-i bebelușului toți nutrienții de care are nevoie. În cazul în care bebelușul este un băiat, testiculele se vor poziționa în interiorul scrotului în săptămâna douăzeci și șase de sarcină…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More