Home » Trimestrul 3 de sarcina » Săptămâna 31

Săptămâna 31

În săptămâna treizeci și unu de sarcină, majoritatea femeilor au sentimente contradictorii în ceea ce privește corpul lor.

Pe măsură ce înaintezi în ultimul trimestru de sarcină, probabil că vei fi surprinsă de greutatea suplimentară pe care atât tu, cât și copilul tău o câștigați pe zi ce trece. Menținerea unei diete echilibrate și hidratarea continuă sunt cruciale în această ultimă etapă a sarcinii.

Până în acest moment, tu și copilul tău ați câștigat în greutate într-un ritm constant. Începând cu săptămâna treizeci și unu de sarcină, kilogramele se vor depune într-un ritm accelerat, ceea ce poate fi o încercare dificilă din punct de vedere emoțional pentru multe mămici. De aceea, este foarte important să te bucuri de sprijinul persoanelor din jurul tău. Mai mult, discuțiile cu alte mămici te pot ajuta să înțelegi mai bine toate fenomenele care se petrec în corpul tău. Continuă să mergi în mod regulat la controlul medical și asigură-te că adresezi cadrului medical toate întrebările care te neliniștesc.

Săptămâna treizeci și unu de sarcină

Mama în săptămâna treizeci și unu de sarcină

În săptămâna treizeci și unu de sarcină, pe măsură ce copilul câștigă în greutate, același lucru se întâmplă și cu tine. În această perioadă, durerile de spate vor fi din ce în ce mai accentuate. Un somn lung și liniștit este aproape imposibil pentru majoritatea mămicilor aflate în acest moment al sarcinii. De aceea, se recomandă să încerci să te relaxezi cât mai mult în poziția care ție ți se pare cea mai confortabilă. Totuși, nu se recomandă să dormi pe burtă sau pe spate.

O pernă specială pentru femeile însărcinate poate fi de mare ajutor, sprijinindu-ți burtica și spatele în timp ce dormi. Sânii încep să se pregătească pentru lactație, eliberând o substanță gălbuie numită colostru. Acest lucru este perfect normal. La fel de normale sunt și scurgerile de urină atunci când râzi, strănuți sau tușești. Având în vedere aceste fenomene, se recomandă să utilizezi lenjerie intimă specială pentru femeile însărcinate…

Bebelușul în săptămâna treizeci și unu de sarcină

La o lungime de 38 de centimetri și o greutate de aproximativ 1,5 kilograme, copilul tău are aproape jumătate din greutatea pe care o va avea la naștere. Pe măsură ce grăsimea continuă să se acumuleze, bebelușul va câștiga în greutate mult mai repede în ultimele două luni. Tractul digestiv și plămânii sunt aproape de maturitate. Plămânii sunt capabili să se umfle corespunzător în această perioadă și să producă surfactant, astfel încât să poată fi evitat colapsul acestora după naștere. Urechile sunt complet dezvoltate, iar copilul ascultă toate sunetele care penetrează pântecele. În această etapă, copilul poate simți respirația mamei, bătăile inimii, muzica și vocile persoanelor din jurul mamei. Având în vedere acest lucru, se recomandă evitarea zgomotelor puternice care pot speria copilul.

Autor: bebee
Etichete

Articole similare

Login

Lost your password?