Săptămâna 32

de bebee
2,6K views

În săptămâna treizeci și doi de sarcină, care marchează începutul lunii a opta, probabil că te simți pregătită pentru momentul nașterii. Continuă să mănânci și să faci mișcare fizică așa cum este indicat, odihnește-te și nu sări peste programările medicale.

Respectă toate recomandările medicului și evită să faci activități care te obosesc prea mult în aceste ultime luni de sarcină.

În această etapă te poți confrunta cu contracțiile Braxton Hicks, acestea fiind un semn fals al inițierii travaliului. În cazul în care nu poți face diferența între aceste contracții și cele care prevestesc travaliul, nu ezita să-l întrebi pe medicul tău. Aceste contracții sunt normale și ar trebui să te gândești la ele ca la un fel de practică pentru momentul nașterii. Încearcă să schimbi cât mai des posibil poziția în care stai, să faci băi calde, dar nu fierbinți, și să te odihnești cât mai mult. Chiar și mesele mici, dar dese, pot contribui la reducerea contracțiilor la acest punct.

Săptămâna treizeci și doi de sarcină

Mama în săptămâna douăzeci și trei de sarcină

În săptămâna treizeci și doi de sarcină ar trebui să câștigi în medie în jur de jumătate de kilogram pe săptămână. De asemenea, în această perioadă a crescut și volumul de sânge din corpul tău. Probabil că încă te mai confrunți cu simptomele specifice sarcinii: oboseală, scurgeri mamare, scurgeri vaginale, sângerări nazale, crampe, arsuri, insomnii, schimbări bruște ale stării de spirit, vergeturi, contracții și, uneori, chiar și senzația de greață. În momentul actual, probabil că bebelușul s-a mutat deja către pelvis, pregătindu-se pentru naștere.

Bebelușul în săptămâna treizeci și doi de sarcină

Probabil vei observa că bebelușul este mult mai calm în aceste zile. Acest fenomen se datorează în principal faptului că acum acesta are mai puțin spațiu la dispoziție în interiorul pântecelor. Majoritatea copiilor au capul în jos. Totuși, există și cazuri în care copiii încă nu au ajuns în poziția normală pentru naștere. Cea mai mare parte dintre aceștia se vor întoarce în poziție normală. În caz contrar, este necesară o intervenție cezariană.

În săptămâna treizeci și doi copilul are aproximativ 43 centimetri lungime și o greutate de două kilograme. Acesta doarme fragmentat, pe perioade cuprinse între 20 și 40 de minute. Din acest motiv, vei observa că și orarul tău de somn va suferi diverse modificări. Însă, nu trebuie să te îngrijorezi, acest lucru este normal! Există studii care arată că bebelușii deja pot visa în această etapă. Creierul continuă să se dezvolte, așadar o alimentație corectă este foarte importantă. Cordonul ombilical este învelit într-o substanță gelatinoasă pentru a nu se înnoda atunci când bebelușul se mișcă în interiorul pântecelor. Scheletul copilului este complet format, dar oasele sunt încă moi și flexibile…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More