Săptămâna 4

de bebee
2,3K views
Săptămâna a patra de sarcină

Cu această săptămână, deja se împlinește prima lună de sarcină. Citește articolul următor pentru a afla cum evoluează sarcina în această perioadă și ce transformări suferă organismul viitoarei mămici.

Primul trimestru de sarcină este aproape la jumătate! Având în vedre acest lucru, trebuie să fii conștientă de faptul că stilul de viață și alimentația trebuie ca de acum înainte să fie luate atent în considerare. În această etapă, fetușii sunt expuși într-un grad ridicat la contractarea anomaliilor, întrucât inima, creierul, capul, coloana vertebrală, oasele, mușchii, țesuturile și dinții se formează în această perioadă. În cazul în care ai ingerat toxine, cum sunt, de exemplu, cele din alcool, este extrem de important să renunți la astfel de obiceiuri pentru a maximiza șansele copilului tău de a rămâne sănătos.

a 4-a saptamana de sarcina

Mama în săptămâna a patra de sarcină

În timpul celei de-a patra săptămâni de sarcină corpul tău începe să producă hormonul numit HGC. Acesta poate cauza anxietate, senzație de greață și vomă, amețeală, stări de leșin, epuizare și schimbări bruște ale stării de spirit. De asemenea, sânii tăi vor deveni mai plini și adesea vei resimți o senzație de durere sau mâncărime. La anumite femei, simțul olfactiv devine mai acut, astfel încât mirosurile neplăcute vor fi resimțite mai puternic, ceea ce de cele mai multe ori accentuează senzația de vomă. Din cauza grețurilor și a oboselii, sarcina poate părea în primul trimestru o corvoadă care nu se mai termină. Cu toate acestea, încearcă să nu te stresezi prea mult din cauza lor – aceste simptome se vor diminua sau chiar vor înceta în curând!

Bebelușul în săptămâna a patra de sarcină

Bebelușul tău crește din ce în ce mai repede în cea de-a patra săptămână de sarcină. Concepția, fertilizarea și implantarea s-au întâmplat deja, astfel încât ceea ce la început semăna mai mult cu o sămânță, acum începe să arate din ce în ce mai mult a un copil. În această etapă, fătul se numește embrion și este alcătuit din două straturi numite epiblast și hipoblast. Mai mult, în decursul celei de-a patra săptămâni se dezvoltă sacul amniotic și cel vitelin. Sacul amniotic se va umple cu lichid amniotic pentru a proteja embrionul…

Sacul vitelin produce sângele care alimentează embrionul până când această funcție poate fi îndeplinită de placentă. Rețeaua vasculară a copilului se dezvoltă rapid și ajută la transportul sângelui, al oxigenului și a altor nutrienți de la mamă la copil prin intermediul cordonului ombilical. În cea de-a patra săptămână, copilul are patru milimetrii lungime – aproximativ cât o sămânță de măr. Cu toate acestea, inima sa bate, sângele începe să fie pompat și organele încep să se dezvolte.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More