Săptămâna 7

de bebee
2,1K views
Saptamana 7 de sarcina

În a șaptea săptămână de sarcină se întâmplă foarte multe lucruri, atât cu mama, cât și cu copilul. Citește articolul următor pentru a afla care sunt cele mai importante schimbări care se produc în această perioadă.

În a șaptea săptămână de sarcină lucrurile încep să se miște din ce în ce mai repede. Dacă încă nu ai vorbit cu un obstetrician, acum este cazul să faci acest lucru, având în vedere că până la nașterea copilului vei fi nevoită să mergi la diverse controale și să faci diferite teste. De asemenea, asigură-te că îi oferi copilului tău nutrienții necesari și că îți iei doza recomandată de acid folic și vitamine prenatale. Tot ceea ce consumi în această perioadă are un impact mare asupra copilului!

a 7-a saptamana de sarcina

Mama în săptămâna a șaptea de sarcină

Deși probabil încă nu se vede, în această perioadă te simți din ce în ce mai „însărcinată” și balonată. La anumite femei, partea de jos a abdomenului începe să prezinte o mică umflătură. Având în vedere că, în cele mai multe cazuri, fătul este prea mic pentru a cauza acest fenomen, probabil că umflătura este cauzată de balonare. Poate că perechea ta preferată de blugi nu mai este la fel de confortabilă ca pijamalele. În acest caz, este o idee bună să începi să-ți cauți haine speciale pentru maternitate.

În a șaptea săptămână poftele încep să-ți acapareze întreaga alimentație. Se poate întâmpla să poftești la un fel de mâncare ce înainte ți se părea dezgustător. Acest lucru este normal și, atât timp cât nu reprezintă niciun pericol pentru copil, este în regulă să-l consumi cât de des poftești. Una dintre schimbările majore care se produc în această perioadă este dezvoltarea dopului cervical. Cervixul tău formează un „dop” de mucus sigilând uterul și oferindu-i protecție. În cele din urmă, acest dop se pierde atunci când momentul nașterii se aproprie.

Bebelușul în săptămâna a șaptea de sarcină

Fătul se dezvoltă foarte repede în a șaptea săptămână de sarcină, ajungând acum la dimensiunea unei mure, aproximativ 13 milimetrii lungime. Trăsăturile faciale încep să fie din ce în ce mai clare pe măsură ce gura și limba încep să se formeze. Ochii continuă, de asemenea, să se dezvolte, în acest moment atașându-se și retina…

Mușchii, oasele și organele continuă să crească, iar intestinele și apendicele sunt complet formate. Ficatul a început să producă celule roșii, iar degetele copilului pot fi acum clar deosebite într-o ecografie. De asemenea, deși nu sunt încă vizibili, dinții și limba se formează în interiorul gurii.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More