Home » Bebelusi 0-12 luni » Semnificația numelui Emanuel

Semnificația numelui Emanuel

Numele Emanuel este unul răspândit în onomastica tuturor popoarelor, fiind foarte vechi și popular și în onomastica noastră.

Varianta feminină a acestui nume este Emanuela însă acesta din urmă nu se bucură de o popularitate atât de accentuată ca primul menționat, iar forma sa diminutivă este reprezentată de numele Manu, care este mereu asociat purtătorilor acestui nume.

Originea numelui Emanuel

Numele Emanuel își are rădăcinile într-un nume vechi care a fost pomenit în Biblie, acesta fiind numele Immanuel; acesta este unul ebraic, iar în limba română vine tradus ca „Dumnezeu este cu noi”, elementul „el” care intră în componența acestui nume fiind unul reprezentativ pentru „divinitate”/„Dumnezeu”.

Se spune că acest nume ar fi unul simbolic pentru Mesia, fiind menționat în cartea profetului Isaia, unde este specificat acest aspect.

Așadar, nume Emanuel este un simbol al lui Dumnezeu, iar istoria sa pare să fi luat naștere cu mulți ani în urmă, istorie care se presupune că ar fi motivul pentru care numele este încă unul popular și care a reușit să fie păstrat odată cu trecerea anilor.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Emanuel

Purtătorii acestui nume sunt genul de persoane echilibrate, care știu mereu cum anume este mai bine să acționeze, deși, uneori, lucrurile nu depind numai de ei. Sunt persoane minuțioase și care au o răbdare de invidiat. Nu se pripesc niciodată atunci când au o anumită problemă de soluționat, ci preferă să se concentreze cu atenție, pentru a se asigura că nu le scapă nici cel mai mic detaliu.

Lui Emanuel nu-i este teamă de schimbare și nici de mutări sau schimbări ale mediului în care acesta locuiește. Este o persoană sociabilă și mereu reușește să stabilească noi legături și relații care-l încurajează în privința adaptării. Este o persoană grijulie, care acordă mereu atenție nevoilor celor din jur, dar în special familiei, care este unul dintre cele mai importante aspecte din viața lui. Emanuel este o persoană independentă, care știe să se descurce de multe ori și de unul singur, iar ca părinte pare să fie unul dintre cei mai responsabili care s-au văzut vreodată.

Știe mereu cum să-i trateze pe cunoscuți și sunt foarte rare situațiile în care reușește să supere pe cineva, însă dacă o face, știe și care este cea mai bună modalitate prin care va reuși să o împace și să alunge toți norii negri de pe cerul acesteia.

Emanuel este mereu încrezător în propriile puteri și se bazează mereu pe acestea și pe instinctul lui bine dezvolat, pentru a putea face față provocărilor care apar în calea lui, dar și pentru a putea merge înainte.

Semnificația numelui Emanuel în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Emanuel este 8.

Acest lucru ilustrează faptul că Emanuel este o persoană care apreciază sinceritatea și dreptatea, este mereu inspirat și văzut ca un geniu. Se descurcă în orice situație, în majoritatea cazurilor chiar și de unul singur, se adaptează ușor oricărui mediu și reușește să înfrunte orice situație cu succes. Uneori, tinde să fie ușor încăpățânat însă nu este un lucru care să-i creeze probleme foarte mari…

Autor: bebee
Etichete

Articole similare

Login

Lost your password?