Home » Bebelusi 0-12 luni » Semnificația numelui Ioana

Semnificația numelui Ioana

Semnificația numelui Ioana este asociată cu unul dintre numele cel mai des întâlnite la popoarele europene, fiind un nume destul de comun la români, care este asociat și cu altele, precum sunt Oana, Ionela, Oaneta etc.

Celebrarea acestui nume este pe data de 30 mai, potrivit calendarului catolic.

Originea numelui Ioana

Proveniența numelui Ioana este de origine ebraică, fiind asociat cu numele Jahve (Ilie) și cu cuvântul „hanan” care semnifică „a face o favoare” sau „a avea milă”.

O altă legătură existentă este cu cea a cuvântului „Johanan”, care are la origine o formulă de mulțumire ce a fost adresată divinității pentru faptul că aceasta a favorizat aducerea pe lume a unui copil, care a fost așteptat cu nerăbdare de către părinți.

Numele Ioana este asociat, de asemenea, și cuvântului „jo”, care este o prescurtare a lui Jehovah, dar și cu „hanan”, care își are originea în Johanan (anterior menționat), ce vine tradus în cuvântul „milostiv”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Ioana

Fiind asociat cu personaje biblice, dar și cu cuvântul „milostiv”, purtătoarele acestui nume au, dincolo de aparența unei persoane puternice, o sensibilitate aparte, își caută mereu echilibrul interior și au un puternic simț al responsabilității, iar aspirațiile lor nu sunt unele foarte des întâlnite.

Aceste persoane poartă mereu grija celor din jur, în special a celor dragi, simțind mereu nevoia de a se apropia de ele, dar și de a se simți apreciate.

Chiar dacă sunt sensibile, aceste persoane manifestă sete pentru putere și simt mereu nevoia stabilității, motiv pentru care idealurile lor în viață sunt, uneori, destul de sus țintite, însă își dedică o mare parte din viață atingerii acestora.

Purtătoarele numelui Ioana se simt întotdeauna responsabile față de îndeplinirea sarcinilor care le-au fost înmânate și vor mereu să realizeze fapte mărețe care pot fi de folos și altor persoane, nu numai lor. O caracteristică a acestor persoane este seriozitatea, care pare să nu le lipsească, mai ales că acestea sunt ghidate de simțul responsabilității.

Una dintre confruntările lor este reprezentată de dorința de a ocupa o poziție importantă, care să le permită să conducă și să domine, ceea ce subliniază încă o dată setea lor pentru putere.

Semnificația numelui Ioana în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Ioana este 4.

Aceasta este cifra asociată ambiției, siguranței, dar și stabilității.

Ambiția purtătoarelor numelui Ioana este reprezentată de dorința lor de a avea o funcție, o poziție importantă, motiv pentru care își vor îndrepta în această direcție eforturile și sacrificiile depuse. Siguranța este reprezentată prin intermediul faptului că își doresc să aibă un echilibru interior, pentru a ști cu exactitate în ce direcție să se îndrepte pe viitor, lucru care subliniază în același timp și stabilitatea…

Putem afirma, așadar, faptul că numele Ioana este asociat acelor persoane care vor să aibă putere, capacitatea de a conduce, dar care în același timp sunt persoane sensibile, atente la persoanele din jur și la grijile pe care le au acestea, în special atunci când vine vorba cei care le sunt dragi.

Autor: bebee

Articole similare

Login

Lost your password?