Home » Bebelusi 0-12 luni » Semnificația numelui Paul

Semnificația numelui Paul

Numele Paul este apreciat în onomastica românească, dar și popular, și se presupune că acestuia i-ar corespunde numele Pavel, despre care unii cercetători susțin faptul că ar proveni de la numele de origine latină Paulus.

Fiind un nume des întâlnit în onomastica noastră, acesta are și o formă feminină, care este numele Paula.

Originea numelui Paul

După cum a fost menționat anterior, fiind aflat într-o legătură cu numele Pavel, Numele Paul provine din limba latină, mai exact de la numele Paulus, care, tradus în limba română, este echivalentul adjectivului „mic”.

Această legătură cu numele Pavel este ilustrată și prin intermediul limbii engleze, deoarece numele englezesc Paul se poate traduce și ca Pavel în limba română.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Paul

Purtătorul numelui Paul este un bărbat încrezător în propriile forțe, dar căruia nu-i place să iasă foarte tare în evidență. Preferă să fie mai rezervat și calm, iar răbdarea este una dintre cele mai de preț calități pe care le are acesta.

Uneori, tinde să oscileze destul de mult între a fi o persoană introvertită și una extrovertită, însă refuză să-i fie privată libertatea, care este de o importanță majoră pentru el. Chiar dacă face anumite promisiuni, uneori chiar mult prea multe, acesta nu reușește mereu să se țină de ele, din cauza acestui lucru fiind acea oscilare menționată anterior.

Nu este un adept al constrângerilor și preferă să le evite pe cât de mult posibil. Este o persoană harnică însă care nu va reuși să dea același randament dacă este aflată sub presiune și stres.

Are un puternic simț analitic și reușește de fiecare dată să se impună prin fermitatea sa, prin voința de care dă dovadă, dar și prin puterea de muncă pe care o are. Chiar dacă nu este foarte productiv sub presiune, mai ales a timpului, calitatea muncii sale nu lasă niciodată de dorit; chiar dacă-i va lua mai mult timp, acesta tot va ajunge la rezultatul așteptat.

Este cu totul și cu totul împotriva lucrurilor care sunt făcute doar de dragul de a fi făcute și nu le apreciază pe cele care nu sunt tratate cu seriozitate sau care nu sunt realizate în proporție de 100%.

Purtătorul numelui Paul este atașat de valorile sociale, manifestă simpatie față de tradiții, iar ordinea este un aspect pe care acesta nu-l lasă deoparte. Are mereu răbdare atunci când poartă o discuție cu cineva și este mereu deschis la opiniile pe care aceasta le prezintă în fața lui.

Este o persoană care încearcă să se autoeduce și va fi mereu orientat spre rezultate mai bune, motiv pentru care va progresa de fiecare dată în direcția dorită.

Semnificația numelui Paul în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Paul este 5.

Persoanele al cărui nume este guvernat de această cifră sunt considerate a fi unele care tind să ezite și care se lasă uneori ghidate de incertitudine. Câteodată, purtătorii acestui nume își fac griji inutile, motiv pentru care tind să devină irascibili, însă reușesc să-și recâștige încrederea în propriile forțe, iar odată ce fac acest lucru, vor deveni de neoprit…

Autor: bebee

Articole similare

Login

Lost your password?