Home » Bebelusi 0-12 luni » Semnificația numelui Sergiu

Semnificația numelui Sergiu

Numele Sergiu este un nume exclusiv masculin, neavând o variantă feminină sau măcar una care să-i semene cât de cât. Este un nume care nu se bucură de o popularitate foarte mare în onomastica noastră, însă în trecut era unul dintre cele mai întâlnite nume masculine, și se presupune că a fost purtat de personaje din epoca romană.

Originea numelui Sergiu

O primă ipoteză care stă la baza formării acestui nume este cea potrivit căreia acesta ar proveni de la numele latin Sergius, care era un nume foarte des întâlnit în popoarele romane, având semnificația de „slujitor”, „supraveghetor” sau „îngrijitor”.

O a doua ipoteză subliniază ideea conform căreia numele Sergiu ar avea o origine etruscă, însă aceasta nu este una puternic argumentată sau susținută cu idei clare, motiv pentru care prima ipoteză rămâne cea mai plauzibilă.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Sergiu

Purtătorul acestui nume este unul dintre cei mai minuțioși oameni care s-au cunoscut vreodată. Muncește mereu cu multă eficacitate și pare să nu obosească, mai ales atunci când lucrează la un lucru care este de mare interes pentru el. Are o precizie de invidiat din punct de vedere al muncii depuse, iar uneori lasă impresia că este un maniac care nu se mai poate opri.

Cultura purtătorului numelui Sergiu este una foarte bogată și la care acesta lucrează în mod continuu pentru a o putea dezvolta. Spiritualitatea este și ea un alt element care reprezintă un aspect important în viața lui Sergiu, acesta fiind considerat un om foarte înțelept. Alături de această spiritualitate mai vine și filosofia, care reprezintă un alt punct de interes pentru acesta.

Sergiu este un bărbat foarte protector și grijuliu, care protejează mereu tot ceea ce-i aparține, în special persoanele dragi, care sunt pe primul loc în viața acestuia, însă nu uită nici de propria persoană. Atunci când este implicat într-o activitate care-i este pe plac, se va dedica trup și suflet acesteia și va depune un nivel ridicat de efort pentru a ajunge la rezultatul dorit și a câștiga laude din partea celor care au ocazia să vadă rodul muncii sale.

Uneori tinde să fie puțin curios, iar acest lucru-i poate deranja pe cei din jurul lui, însă acesta este dornic să cunoască mai bine oamenii, iar intențiile sale nu sunt deloc unele de o natură rea. Sergiu dorește să-și îmbogățească mereu bagajul de cunoștințe și experiențele de viață, dar și relațiile pe care le are cu persoanele care-l înconjoară.

Este o persoană de încredere, care știe să păstreze un secret, chiar dacă uneori lasă impresia că se bagă acolo unde nu este locul lui. Dacă cineva are suficientă încredere în el încât să-i mărturisească unul dintre cele mai mari secrete ale sale, Sergiu va aprecia acest lucru și va păstra numai pentru el informația primită.

Semnificația numelui Sergiu în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Sergiu este 7, care ilustrează un simț înclinat spre spiritualitate, înțelepciune și succes. Purtătorii acestui nume sunt considerați a fi persoane creative, receptive la tot ceea ce este nou, dar sunt și unii dintre cei mai de încredere prieteni pe care i-ar putea avea cineva vreodată. Curiozitatea este singurul lucru care-l poate afecta într-o oarecare măsură, dar se poate lucra la acest aspect…

Autor: bebee

Articole similare

Login

Lost your password?