Home » Bebelusi 0-12 luni » Semnificația numelui Teodor

Semnificația numelui Teodor

Numele Teodor se presupune a fi o altă formă a numelui Theodor și nu este foarte popular în onomastica noastră, iar forma feminină a acestuia se presupune a fi numele Teodora, care-i este foarte asemănător.

Potrivit calendarului ortodox, numele Teodor este celebrat pe data de 17 februarie, dată când este cinstit Sfântul Mare Mucenic Teodor Miron.

Originea numelui Teodor

Numele Teodor își are rădăcinile în limba greacă, de la numele Theodoros, în componența căruia intră cuvântul „theos”, care vine tradus în limba română ca „Dumnezeu”. Ce-a de-a doua componentă din acest nume, adică „doron”, semnifică „dar”, iar concluzia care se poate trage este aceea că numele Teodor înseamnă „darul lui Dumnezeu”, la fel cum este și numele Matei.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Teodor

Purtătorii acestui nume sunt unele dintre cele mai posesive și încăpățânate persoane, chiar dacă nu exagerează în această privință însă comparativ cu alții, aceștia dețin puncte bonus din acest punct de vedere. Uneori, consideră că doar părerea lor este cea corectă și țin neapărat ca și cei din jur să cadă de comun acord cu ei.

Au un spirit practic și încearcă mereu să înțeleagă lucrurile nu doar din perspectiva teoretică, vor mereu să vadă clar cum s-ar putea transpune aceasta în ceva vizibil, ceva care să ofere o imagine clară și nu doar niște idei care să rămână înrădăcinate în minte. Sunt persoane calculate, care se gândesc mereu din mai multe puncte de vedere, pentru a se asigura că nu le scapă nimic.

Uneori, le este greu să se implice în realizarea unei anumite activități sau proiect și tind să ezite atunci când sunt puși în fața adoptării unei decizii importante. Vor să fie siguri că nu sunt nevoiți să suporte niciun fel de risc, sau măcar să știe că l-ar putea reduce, motiv pentru care stau destul de mult să se gândească și să analizeze anumite situații.

Chiar și atunci când vine vorba de grupul de prieteni sau anturajul cu care își petrece o mare parte din timp, purtătorul numelui Teodor este mereu atent la oamenii care fac parte din acestea. Nu caută persoane de pe urma cărora să profite, nici vorbă de așa ceva, ci caută să găsească genul de persoane alături de care ar putea „crește”, alături de care știe că are de câștigat din punct de vedere al posibilităților de dezvoltare personală  de care s-ar putea bucura. Dacă vede că cineva se apropie de el doar pentru a putea obține un lucru pe care și-l dorește, se va asigura că legătura dintre el și acesta nu va rămâne una „strânsă” și va încerca să ocolească genul acesta de persoane.

Semnificația numelui Teodor în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Teodor este 5.

Aceasta reprezintă ezitarea și incertitudinea. După cum a fost menționat anterior, Teodor este una dintre persoanele care ezită atunci când sunt puse în fața adoptării unei decizii; acest lucru se întâmplă deoarece vrea să fie sigur că ia una dintre cele mai bune hotărâri, chiar dacă trebuie să întoarcă problema pe toate părțile. Cu toate acestea, odată ce reușește să găsească o cale de acțiune, va căpăta încredere în forțele proprii și va păși înainte hotărât…

Autor: bebee

Articole similare

Login

Lost your password?