Home » Bebelusi 0-12 luni » Semnificația numelui Tudor

Semnificația numelui Tudor

Numele Tudor este unul destul de des întâlnit în onomastica noastră, atât ca prenume, cât și ca nume de familie. Este un nume popular, iar varianta lui feminină se presupune a fi numele Teodora, fiind foarte asemănătoare.

Originea numelui Tudor

Se presupune că originea numelui Tudor ar proveni de la numele grecesc „Theodoros”, care vine explicat astfel: „theos” semnifică numele lui Dumnezeu, iar cea ce-a doua componentă a numelui, sub forma „doron”, semnifică „dar”, fiind un substantiv comun.

Acest nume a fost purtat de numeroși sfinți, cum este și Theodor din Amasea sau Teodor Studitul, acesta din urmă fiind un călugăr bizantin. Așadar, numele Tudor este considerat ca fiind reprezentativ pentru ceea ce este considerat ca „darul lui Dumnezeu”/„un dar venit de la Dumnezeu”.

Mai există și o altă presupunere, cea conform căreia acest nume ar avea o origine celtică, trăgându-se de la numele „Teutorigos”, care ar veni tradus drept „conducătorul poporului”, însă aceasta nu este luată în considerare în aceeași măsură ca cele anterior menționate.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Tudor

Responsabilitatea și stabilitatea sunt principalele caracteristici ale purtătorilor acestui nume, fiind mereu foarte concentrați pe ceea ce au de făcut. Orice obiectiv pe care și-l stabilesc are în spate o strategie bine pregătită, alături de multe alte tactici care să ajute la îndeplinirea lor. Aceștia pregătesc orice până la cel mai mic detaliu și își asumă atât meritele, cât și micile atenționări, asta în cazul în care sunt făcute.

Deciziile luate pe ultima sută de metri sunt mereu făcute „ca la carte”. Chiar dacă sunt luați prin surprindere, acest lucru nu-i împiedică să gândească limpede.

Uneori, purtătorii acestui nume par să fie ușor dominanți, însă acest lucru este din cauza seriozității cu care tratează lucrurile, nefiind în firea lor să se îndrepte spre această direcție. Vor doar să exceleze în tot ceea ce fac și să nu lase urme de muncă ce nu a fost făcută corespunzător.

Sunt persoane care au mereu disponibilitatea de a-i ajuta pe cei din jurul lor și iubesc tot ce include copiii și mediile care sunt unele stabile. Modalitatea lor de a se exprima implică uneori arta sau chiar și muzica, fiind văzute ca unele dintre cele mai practice și bune modalități de exteriorizare, astfel încât să aibă și alții ceva de câștigat sau măcar de admirat.

Uneori, purtătorii numelui Tudor au capacitatea de a lămuri care sunt gândurile oamenilor sau motivațiile lor, astfel reușind să înțeleagă de ce în anumite cazuri se comportă într-un anume fel, ceea ce pentru unii ar fi mai greu de înțeles.

Semnificația numelui Tudor în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Tudor este 6.

Acest lucru exprimă faptul că aceste persoane sunt uneori înțelese greșit de către cei din jur, probabil, în cazul purtătorilor numelui Tudor, acest lucru având loc în momentul în care aceștia îi „citesc” pe oameni, lucru care ar putea duce la concluzii greșite. Experiența lor de viață este una bogată, iar acest lucru le oferă mereu încredere în forțele proprii, ceea ce-i duce mereu mai aproape de reușită și succes…

Autor: bebee

Articole similare

Login

Lost your password?