Home SarcinaSarcina cu probleme Sunt însărcinată şi am menstruaţie – ce trebuie să fac

Sunt însărcinată şi am menstruaţie – ce trebuie să fac

de bebee
1,6K views
Sunt-însărcinată-şi-am-menstruaţie

Menstruaţia este procesul prin care femeia elimină ovulul care nu a fost fecundat, împreună cu mucoasa uterină bogat vascularizată. De asemenea, femeile pot fi puse în dificultate, pentru că multe se bazează pe absenţa/prezenţa menstruaţiei, indiciu dacă sunt sau nu însărcinate.

Pentru a se evita eventualele neplăceri, femeile ar trebui să se observe şi să depisteze dacă mai manifestă şi alte simptome (greaţă, vărsături, senzaţie de balonare, oboseală, sensibilitate a sânilor). Dacă prezintă aceste simptome, femeile sunt declarate viitoare mămici.

Prin urmare, femeile însărcinate nu au menstruaţie. Sângerările care apar de-a lungul sarcinii nu au legătură cu menstra şi sunt periculoase dacă nu li se acordă atenţie imediată.

Sângerările de peste sarcină pot fi numite drept menstruaţie falsă. Durata lor este de o zi sau cel mult două. Dacă această durată se prelungește, se recomandă efectuarea de urgenţă a unui consult de specialitate la un medic ginecolog.
menstruaţie-in-timpul-sarcinii

În primul trimestru de sarcină apar mici sângerări care nu ridică semne de îngrijorare, pentru că pot fi cauzate de fixarea embrionului în uter. Însă, există o serie de cauze ce pot explica sângerările anormale care apar în timpul sarcinii:

  1. Efectuarea unui consult ginecologic sau a testului Papanicolau.
  2. Contact sexual. În timpul activității sexuale se pot sparge din polipii cervicali, fapt care duce la eliminarea unei cantităţi mici de sânge.
  3. Prezenţa unor infecţii vaginale. Apar din cauza neglijenței, adică a igienei necorespunzătoare a organului genital, favorizând dezvoltarea unor bacterii sau ciuperci, dar şi prin contact sexual.
  4. Schimbări hormonale.
  5. Hemoragie subchorionică. Reprezintă un cheag de sânge care se formează la nivelul peretelui placentei şi se elimină prin scurgere vaginală.
  6. Avort spontan. Eliminarea prematură a embrionului, care este prevestită de sângerare şi de prezenţa crampelor abdominale.
  7. Probleme legate de placentă. În această situaţie, se poate vorbi despre două tipuri: placenta praevia şi desprindere de placentă. Placenta praevia descrie formarea placentei la baza uterului şi acoperă cervixul, iar desprinderea de placentă este, de fapt, separarea placentei de uter.
  8. Sarcină extrauterină. Mai este numită şi ectopică şi se descrie prin implatarea ovulului în alt loc (trompe uterine, ovare sau în cavitatea abdominală) decât cum ar fi normal, adică în uter.
  9. Apropierea momentului naşterii. În momentul în care corpul se pregăteşte de travaliu, cervixul începe să se dilate, iar dopul format la început pentru a asigura protecţia împotriva unor factori perturbanţi este eliminat. Dopul este constituit dintr-o cantitate mică de mucus şi sânge…

Ca tratament, femeile pot beneficia de medicație pe bază de progesteron. Deşi, progesteronul este un hormon secretat intern, el poate fi administrat extern prin preparate ce conţin o anumită doză din hormon. Se suplimentează cantitatea de hormon din cauza unei secreţii mai scăzute din partea ovarului, în principal, dar şi a glandelor suprarenale. Acesta este responsabil cu dezvoltarea endometrului în vederea secreţiei de substanţe nutritive pentru embrion, împiedică ovulaţia dacă este prezentă o sarcină, susţine sarcina pe toată durata ei, stimulează glandele mamare pentru lactaţie şi altele.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More