Home SarcinaSanatate si ingrijire Trebuie să ne ferim de produsele de curăţenie când suntem însărcinate!

Trebuie să ne ferim de produsele de curăţenie când suntem însărcinate!

de bebee
2,K views
Trebuie-să-ne-ferim-de-produsele-de-curăţenie-când-suntem-însărcinate!

În rândul activităţilor precare pentru o mămică, dar mai mult pentru făt, intră folosirea produselor destinate curăţeniei. Sunt binecunoscute numeroase studii despre influenţa componentelor din produsele de curăţat asupra fătului. De exemplu, conform unui studiu, se pare că un făt de sex masculin, din cauza expunerii la substanțe toxice a determinat malformaţii, dar şi sterilitate.

Viitoarele mămici sunt preocupate de toate schimbările care sunt aduse de venirea pe lume a unui copilaş. Încep să acorde mai multă atenţie fiecărei modificări ce îi survine atât fizic, cât şi intern. De aceea, există o serie de activităţi pe care mămicile trebuie să le evite pe parcursul sarcinii.

Dintre produsele pe care viitoarele mămici ar trebui să le evite sunt:

– dezinfectanţii;

– detergenţii;

– înălbitorii;

– spray-urile odorizante;

– varurile şi vopselele;

– pesticidele şi insecticidele.

Majoritatea acestor produse conţin o serie de substanţe toxice pe care mămica fie le inhalează, fie sunt absorbite din cauza contactului direct cu pielea. Ei bine, aceste substanţe sunt mai apoi transmise spre făt. Daunele pe care le provoacă fătului sunt diverse, pornind de la malformații până la a determina manifestarea cancerului de prostată. În plus, specialiștii susţin că expunerea fătului la subtanţe toxice determină în primii ani de viaţă ai copilului apariţia unei afecţiuni a aparatului respirator, şi anume: astmul.
produse-de-curatenie-toxice-in-timpul-sarcinii

În categoria substanţelor toxice intră următorii compuşi: parabenii, triclosanul, achilfenolul, plumbul şi mercurul, oxibenzoatul, ftalatul, dioxanul şi alţii.

Sfaturi:

  1. folosirea unor elemente de protecţie: mănuşi de latex şi mască;
  2. geamurile să fie deschise, pentru a se elimina rapid mirosul caracteristic;
  3. în momentul pulverizării, faţa să nu fie îndreptată în direcţia jetului produsului de curăţat;
  4. citirea etichetelor produselor la cumpărături şi achiziţionarea acelora cu un conţinut mai scăzut de substanţe dăunătoare;
  5. nu se recomandă folosirea a mai mult de un produs de curăţat o dată;
  6. respectarea instrucţiunilor de utilizare a produselor.

Cu respectarea unui protocol de lucru şi de utilizare a produselor de curăţat bogate în substanţe toxice, viitoarele şi tinerele mămici pot aduce un plus atât fătului/copilului, cât şi sieşi. Asta nu înseamnă că dacă se respectă modalităţile de folosire sau chiar renunţarea la treburile domestice nu mai pot exista şi alte complicaţii. Responsabilitatea unei sarcini nu vine doar din evitarea produselor de curăţenie…

În concluzie, toate cele din jurul unei mămici pot influenţa starea de bine/rău a sarcinii. Cu mai multă atenţie şi grijă, viitoarele mămici se pot bucura de o sarcină minunată şi, în special, de sosirea unui nou membru sănătos în familie.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More