Toți ajungem într-un un moment când răceala ne dă mari bătăi de cap. Uneori, se întâmplă să nu avem timp să mergem la medic sau dorim ceva natural pentru a trata răceala apărută pe neașteptate. Dacă nu ai o răceală severă, evită să folosești antibiotice, care de cele mai multe ori îți distrug flora intestinală.
În cele ce urmează îți recomandăm zece tratamente pentru a combate răceala.
Mierea de albine
Consumă miere naturală luată direct de la un producător, nu din magazine. Mierea în stare pură poate ajuta foarte mult imunitatea organismului, datorită numărului mare de vitamine și minerale pe care le conține.
Sfecla roșie
Sfecla roșie ajută la întărirea sistemului imunitar. Poți bea câte jumătate de pahar după micul dejun, dar și jumătate de pahar după cină. De asemenea, poți introduce sfecla roșie în mâncare: ciorbă din sfeclă roșie. Dacă obișnuiești să bei sucuri naturale, atunci îți poți face acasă sucul din sfeclă roșie.
Supa de găină
De obicei, răceala ne dă peste cap sistemul imunitar și organismul nostru este slăbit. Este foarte important să fii hidratată pe toată perioada răcelii. Adaugă în supă și legume, pentru a ține răceala cât mai departe.
Ghimbirul
Ghimbirul ajută foarte mult la detoxifierea organismului. Totodată el stimulează sistemul imunitar, de aceea se recomandă să fie consumat în perioada gripei. Poate fi consumat sub formă de ceai sau natural. Este indicat în mod special pentru cei care au probleme respiratorii și sinuzită.
Usturoiul
Nu este cel mai plăcut tratament, dar este extrem de eficient. Mănâncă dimineața și la prânz câte un cățel de usturoi. Îl poți pisa și în ciorbă, dacă nu îl poți mânca simplu. Usturoiul este unul dintre cele mai puternice antigripale naturale și eficiente. Poți prepara usturoiul cu câteva lingurițe de miere de albine. Vei face un tratament foarte bun, care va conține foarte multe substanțe antivirale și antibacteriene.
Ceaiurile
Nu uita de ceaiurile calde. Detoxifierea este foarte importantă, iar ceaiurile te pot ajuta în acest sens. Dacă bei lichide, vei putea elimina toxinele, dar vei scăpa și de febră. Consumă ceaiuri naturale din plante precum: mușețel măceșe, sunătoare, mentă, urzică și tei.
Cătina
Combină 30 de grame de fructe de cătină cu 100 grame de miere. Lasă această pastă la macerat timp de patru zile. Adulții pot lua câte două linguri pe zi, iar pentru copii se recomandă câte două lingurițe pe zi. Nu consumați cătina după ora 15, deoarece cătina este un energizant foarte puternic, iar seara va produce un somn agitat, uneori chiar insomnii.
Lămâia
Probabil știi că vitamina C din lămâie crește rezistența organismului. Stoarce o lămâie peste două lingurițe de miere; deasupra toarnă o căniță de apă, pentru a dilua substanța obținută. Dacă vei consuma doar lămâia cu miere, este foarte probabil să ai palpitații, deoarece lămâia este foarte puternică. Lasă la macerat o oră și abia atunci poți consuma.
Infuzie
Infuziile sunt foarte recomandate pentru cei care observă că răceala le dă târcoale. Amestecă 12 linguri de crețișoară, soc, izma și mușețel. La o cană de 350 de ml poți pune două lingurițe din amestecul de plante. Ceaiul se lasă deoparte cinci minute. Încearcă să bei ceaiul neîndulcit, pentru ca acesta să nu își piardă din proprietăți.
Băile de aburi
Poate crezi că este un remediu prea bătrânesc și ineficient. Vaporii din băile de aburi te pot ajuta foarte mult, decongestionând căile nazale. Fă o infuzie din plante medicinale, peste care vei picura ulei de eucalipt. Stai cât mai mult posibil cu fața deasupra acestei băi de aburi. Când simți că pielea ta nu mai poate accepta vaporii, ia o pauză…
Dacă ai încercat aceste remedii și nimic nu a fost eficient, cel mai indicat este să îi faci o vizită medicului. Înseamnă că nu ai o simplă răceală, ci în organismul tău este o infecție mai puternică ce trebuie tratată cât mai repede. Să nu iei medicamente recomandate de altcineva.