Home » Sarcina » 5 poziții sexuale care sunt permise când ești însărcinată

5 poziții sexuale care sunt permise când ești însărcinată

Doar pentru că ai rămas însărcinată, asta nu înseamnă că sexul trebuie să dispară complet din viața de cuplu până la nașterea copilului. Citește articolul următor pentru a vedea care sunt principalele cinci poziții sexuale permise când ești însărcinată.

Pe măsură ce nivelul de estrogen și progesteron din corpul unei femei însărcinate crește, crește și libidoul acesteia. Cu toate acestea, aceeași hormoni sunt responsabili și pentru alte simptome specifice sarcinii, precum senzația de greață, amețeală și oboseală care pot diminua dorința sexuală. Mai mult, în ultimul trimestru te poți simți atât de „mare” și obosită, încât sexul nu va mai fi o prioritate. Astfel, factorul X în această ecuație este reprezentată de relația dintre schimbările ce se petrec în corpul tău și stările emoționale prin care treci.

Reprezintă sexul un pericol pentru sarcină?

Multe femei se tem ca fătul să nu fie rănit în timpul actului sexual. Cu toate acestea, specialiștii susțin că atât timp cât sarcina progresează în mod normal, relațiile sexuale nu are trebui să reprezinte niciun motiv de îngrijorare pentru viitoarea mămică. Se pare că bebelușul nu poate fi rănit în timpul actului sexual, întrucât acesta este protejat de bariere naturale puternice reprezentate de lichidul amniotic și cervix.

Poziții sexuale permise când ești însărcinată

Nu există anumite poziții sexuale recomandate pentru perioada sarcinii, trebuie doar să  găsești poziția în care te simți cel mai bine, astfel încât să nu simți durere sau disconfort. Evită presiunea la nivelul abdomenului sau să stai pe spate, deoarece compresia uterului duce la oxigenarea insuficienta a  bebelușului. Umflarea sânilor și a burticii fac ca pozițiile odată confortabile sa devina neplăcute sau chiar dureroase. Având în vedere că fiecare sarcină este unică, la fel este și dorința sexuală a fiecărei femei în această perioadă. Pentru a păstra interesul și confortul in viața sexuală chiar și pe perioada sarcinii, se pare că nu trebuie să găsești doar timpul și starea necesare, ci și poziția care oferă cel mai mare confort. Iată cele cinci poziții sexuale care sunt considerate cele mai confortabile pe perioada sarcinii:

  1. Șezând – este o poziție care elimină presiunea de pe stomac și sporește senzația de confort. În plus, poți controla adâncimea și unghiul penetrării. Partenerul stă pe scaun, iar tu deasupra.
  1. Lingurița – este o poziție care presupune să stai pe o parte, te ajută să te relaxezi și nu te solicită prea tare. Se recomandă să nu stai pe partea dreapta a corpului tau. Partenerul poate sta în diferite unghiuri, în spatele tau.
  2. Deasupra – e o poziție care nu iți aplică presiune pe burta și piept. Partenerul tău stă întins.
  3. Într-o parte – este poziția în care tu și partenerul stați într-o parte, unul cu fața la celălalt. Astfel ai o mobilitate sporită și te simți confortabil.
  4. Perpendicular – este poziția în care gravida stă pe spate, iar partenerul stă în picioare, perpendicular corpului ei…

Dacă nu te-ai convins, nu te sfii să încerci mai multe poziții, până le găsești pe cele în care te simți confortabil! Așa cum am menționat anterior, având în vedere că fiecare sarcină este unică, același lucru se poate spune și despre „confortul” vieții sexuale în această perioadă.

Autor: bebee
Etichete

Articole similare

Login

Lost your password?