Home Familia Cele mai frumoase nume de băieți și semnificația lor

Cele mai frumoase nume de băieți și semnificația lor

de bebee
9,K views

Ești în căutarea unui nume deosebit și frumos pentru copilul sau nepotul tău nou-născut? Am pregătit pentru tine o listă cu 20 de nume frumoase de băieți și semnificația lor.

Adam, nume de origine ebraică, vine de la cuvântul „adhamah” – sol, primul om creat de Dumnezeu din lut – și roșu, referindu-se la culoarea pielii.

Adrian provine din latinescul „Adria”- comună din Italia, acest nume dat și Mării Adriatice este un nume care a fost purtat de împăratul roman Hadrianus, care a construit Zidul lui Adrian în nordul Angliei.

Anton, nume de origine greacă „Anthos” și latină „Antonius”, semnifică floare, inestimabil, neprețuit și demn de laudă.

Bernard își are originea în cuvintele germanice „ber” și „hard”, semnificând urs puternic. De la acesta au mai derivat și numele de Barnat, Bernat, Birnat, după anul 1500 fiind purtate de romani.

Bogdan este de origine slavă din cuvintele „Bog”- Dumnezeu și „Dan” – a da, semnificând dăruit, dat de Dumnezeu.

Călin este nume de origine românească și semnifică frumos, puternic.

Camil provine din latinescul „Camillus”- tânăr slujitor pentru sacrificiile zeilor. Băiatul cu acest nume este coleric, energic și născut pentru a reuși în viață.

Cristian provine din latinescul „Christianus” – discipolul Lui Hristos. Băiatul cu acest nume este sensibil, generos și are foarte mult noroc în viață.

Daniel, nume de origine ebraică, provine de la cuvântul „dayan”, însemnând Dumnezeu este judecătorul meu. Băiatul purtător al acestui nume este artist, îi face plăcere să fie în centrul atenției pe scenă.

Darius provine din limba latină și înseamnă cel ce menține binele. Este un nume folosit mai rar în rândul băieților, dar este aducător de bine și reușită în viață.

Dragoș, nume de origine slavă, provine de la cuvântul „dorogo” – prețios, valoros și cuvântul „meri” – mare, frumos sau „mir” – pace.

Eric, de origine scandinavă, este derivat din formele „ei” – mereu, unic și „rikr” – conducător, prinț, rege. Băiatul cu acest nume se remarcă prin abilitățile de lider și talentul la muzică, devenind cântăreț sau compozitor.

Eugen, de origine greacă, este derivat din cuvântul „Eugenius”, din formele „eu” – bine și „genes” – născut. Băiatul cu acest nume se remarcă prin încredere și stăpânire în forțele proprii.

Flaviu, de origine latină, este derivat din cuvântul „Flavius”- galben, auriu. Băiatul cu acest nume se remarcă prin sensibilitate, independență și iubește copiii.

George, de origine greacă, este derivat din cuvântul „Georgios” și are semnificație de fermier, lucrător al pământului.

Ianis este nume de origine ebraică și semnifică harul lui Dumnezeu, darul de la Dumnezeu.

Lucas, de origine greacă, derivă din numele „Loukas” și are semnificația de locuitor în Lucania – regiune aflată în sudul Italiei.

Octavian, de origine latină, este derivat din numele „Octavius” și semnifică al optulea. Băiatul cu acest nume este foarte respectuos, inteligent, foarte nobil și luptă pentru dreptate.

Robert provine din germanicul „hrod”- glorie și „behrt”- strălucitor. Băiatul cu acest nume este pretențios, iubitor și foarte răbdător…

Sebastian, nume de origine greacă, provine de la cuvântul „sebastos” – onorat, venerabil. Băiatul cu acest nume este foarte credincios.nume baietei

 

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More