Home Copii mici 1-5 aniEducarea copiilor De ce este bine să le citim poveşti copiilor seara

De ce este bine să le citim poveşti copiilor seara

de bebee
2,K views
De ce este bine să le citim poveşti copiilor seara

Poveştile spuse celor mici seara înainte de culcare sunt o bună metodă de a-i ajuta pe aceștia să adoarmă mai uşor și mai repede, şi sunt o bună modalitate de a-i face pe parinţi să se apropie mai mult de copii. Cu toate acestea, nu sunt singurele motive pentru care ar trebui sa le citiţi celor mici.

Fiţi atente şi descoperiţi câteva aspecte foarte interesante.

În primul rand, este bine să le citiţi copiilor poveşti seara, pentru că îi ajutaţi să îşi dezvolte mai repede limbajul. Cei mici îşi vor dezvolta această abilitate într-un mod relaxant şi haios. Încă de la o vârstă fragedă, dacă le arataţi copiilor pozele dintr-o carte de poveşti şi dacă le denumiţi pe fiecare în parte, cei mici vor învăţa mai repede să se exprime. Copiii învaţă să se exprime mult mai repede şi dacă vă aud pe voi vorbind. Cele mai multe poveşti pentru copii conţin fraze simple care se repetă de mai multe ori. Această repetiţie este foarte eficientă şi îi ajută pe copii să înveţe treptat verbe, substantive, adjective etc.

Totodată, această repetiţie îi ajută pe copii să îşi dezvolte şi capacitatea de a memora.
povesti-inainte-de-culcare

Un alt motiv pentru care este bine să le citiţi copiilor poveşti seara este pentru că le dezvoltaţi inteligenţa emoţională. Povestile sunt o buna modalitate de a-i invata pe copii mai multe despre viaţă. Acestea ajută copiii să inţeleagă diferite situaţii de viaţă şi îi ajută, de asemenea, să îşi exprime sentimentele în legatură cu aceste situaţii.

Este bine să le citiţi copiilor poveşti şi pentru că le dezvoltaţi imaginaţia.

Suntem cu toţii de acord că imaginaţia joacă un rol foarte important în viaţa unui copil. Imaginaţia este strâns legată de dorinţele noastre, de aşteptările şi de visurile noastre.

Poveştile stimulează această imaginaţie şi le permite copiilor să îşi dezvolte ideile cu mai mare uşurinţă. O imaginaţie bogată va ajuta copiii să îşi dezvolte şi creativitatea pe viitor.

Poveştile spuse înainte de culcare ajută copiii să converseze cu cei din jurul lor. Dacă încercaţi să conversaţi cu cei mici în timpul şi după ce terminaţi de citit povestea, îi veţi ajuta să înţeleagă principiile de bază ale conversaţiei. Îi veţi ajuta să formuleze idei, să dea explicaţii pentru anumite sentimente pe care le au şi să le comunice celor din jur punctul lor de vedere.

Poveştile îi ajută pe copii să se concentreze. Faptul că trebuie să lase deoparte alte activităţi şi să se relaxeze în timp ce asculta o poveste îi va ajuta pe copii să se concentreze mai uşor pe viitor. Această abilitate este extrem de importantă pentru o buna dezvoltare a viitorilor adulţi.

Toate cele menţionate anterior sunt câteva dintre cele mai importante motive pentru care este bine să le citiţi poveşti celor mici înainte de culcare…

Tu îi citești copilului o poveste seara?

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More