Home Familia De ce trebuie să ne jucăm alături de cel mic

De ce trebuie să ne jucăm alături de cel mic

de bebee
1,4K views
De-ce-trebuie-să-ne-jucăm-alături-de-cel-mic

Există multe persoane specializate care iţi vor spune că este extrem de important să te joci alături de copilul tău. Este important atât pentru cel mic, cât şi pentru tine. Aceşti experţi îţi vor spune că a te juca alături de cei mici este una din cele mai bune metode pentru a relaţiona mai bine cu copilul tău, dar şi pentru a-l cunoaşte mai bine. De asemenea, prin intermediul jucatului vă veţi relaxa amândoi, vă veţi distra şi cel mic va avea chiar posibilitatea de a învăţa lucruri noi.

Iată de ce ar trebui să vă jucaţi cu copiii voştri

  1. Când vă jucaţi cu copilul vostru, îi demonstraţi că joaca nu depinde de vârstă şi că nu se demodează niciodată. Îi veţi arăta celui mic cât de valoroasă este activitatea fizica. Veţi putea, de asemenea, să îi dezvoltaţi abilitaţi importante precum spiritul sportiv. Ţineti minte că atunci cand vă jucaţi, cel mic vă va urmări constant. Sunteţi un model pentru el şi trebuie să vă comportaţi ca atare.
  2. Când vă jucaţi cu cei mici, îi ajutaţi să se dezvolte sănătos şi armonios. Dacă cei mici se joacă suficient, vor ajunge adulţi activi. În plus, viitorii adulţi se vor bucura şi de o bună sănătate mentală şi emoţională. De aceea, este important să alocaţi câteva ore pe zi din timpul vostru pentru a vă juca cu copiii voştri.

joaca-alaturi-de-copil

  1. Un alt motiv pentru care ar trebui să vă jucaţi cu cel mic este pentru a vă apropia mai mult de el. Dacă cel mic se distrează jucându-se cu voi, se va apropia mai mult de voi şi legătura pe care o aveţi va deveni mai strânsă ca niciodată. Încercaţi să jucaţi tenis, fotbal, baschet şi multe alte astfel de jocuri cu cei mici.
  1. Ar trebui să vă jucaţi alături de cel mic şi pentru a redescoperi bucuria de a vă juca. Cu siguranţă că aţi uitat cât de multă bucurie vă poate aduce jocul. Aşadar, lăsaţi grijile deoparte şi responsabilităţile pe care le aveţi de îndeplinit şi redescoperiţi râsul şi bucuria de a vă juca. Nu eşti niciodată prea în vârstă pentru a te juca şi pentru a te bucura de viaţă alături de copilul tău. În plus, veţi reuşi să vă îmbunătaţiţi şi starea de sănătate.
  1. Nu în ultimul rând, uneori este bine să vă jucaţi cu cel mic şi pentru că nimeni altcineva nu se poate juca cu el. Poate prietenii celui mic sunt ocupaţi sau poate nu se simte apropiat de alţi copii de vârsta lui. În acest caz, cine altcineva în afară de voi îl poate ajuta? Jucaţi-vă cu copilul vostru şi încercaţi să îi oferiţi momente de fericire şi de bucurie atunci când se simte singur…

Acestea sunt doar câteva dintre motivele care ar trebui să vă determine să vă jucaţi alături de cel mic. Cu siguranță că acum ştiţi cât de important este să petreceţi astfel de momente alături de copiii voştri. Haideţi la joacă!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More