Home Fertilitate, conceptiePreconceptie După cât timp își face efectul testul de sarcină?

După cât timp își face efectul testul de sarcină?

de bebee
1.558 views

Efectul testului de sarcina este la șase zile de la concepție. Studiile arata că sunt și embrioni care se implantează mai greu la unele femei.

Există două tipuri de teste de sarcină: pentru unul este necesară o mostră de urină, iar pentru celălalt, o mostră de sânge. Ambele teste detectează prezența hormonului numit gonadotropină corionică umană sau HGC. Acest hormon este produs de placentă la scurt timp după ce embrionul se atașează de peretele uterului începând să se dezvolte în această primă etapă de la concepție.

Testele de urină

Testele de urină pot fi efectuate în două moduri diverse, fie acasă, fie într-o clinică specializată. Așadar, prima variantă presupune colectarea urinei într-un recipient și introducerea unui dispozitiv special în acel recipient. Cea de-a doua variantă presupune menținerea unui dispozitiv special sub fluxul de urină în momentul urinării. Testele de sarcină variază în funcție de cât de mult trebuie să aștepți până când obții un rezultat. De obicei, trebuie să te ghidezi fie după schimbarea culorii, apariția unei linii sau a unui simbol de tipul plus sau minus. Noile teste de sarcină digitale oferite de Clearblue Easy fac și mai ușoară citirea unui astfel de test: dispozitivul afișează direct pe ecran dacă ești sau nu însărcinată.

Cu toate acestea, toate testele de acest tip au instrucțiuni de utilizare, astfel încât indiferent de produsul achiziționat, este important să respecți prospectul acestuia pentru a obține un rezultat precis. În funcție de testul pentru care optezi, timpul de citire poate varia între unu și zece minute. De asemenea, în funcție de testul cumpărat poate varia și perioada când poți afla cu exactitate dacă ești sau nu însărcinată. Majoritatea doctorilor recomandă să aștepți până în prima zi când ar trebui să-ți vină menstruația pentru a face un astfel de test. Asta se întâmplă de regulă la aproximativ două săptămâni după concepție. Totuși, există anumite teste mult mai eficiente care pot depista sarcina încă din primele șapte zile.

Testele de sânge

Există două tipuri de teste de sânge. Un test de sânge cantitativ măsoară cantitatea exactă de HCG din sânge, în timp ce un test de sânge calitativ dă un simplu răspuns de tipul „Da” sau „Nu”.

Avantajele unui test de sânge

  • poate detecta o sarcină mai devreme decât testele de urină, între șapte și 12 zile de la concepție;
  • poate măsura concentrația hormonală de HCG din sânge, ceea ce se poate dovedi o informație foarte utilă medicului specialist în încercarea de a depista posibile probleme în timpul sarcinii.

Dezavantajele unui test de sânge

  • poate fi făcut doar într-un cabinet specializat;
  • este mult mai costisitor decât un test de urină;
  • durează mai mult pentru a primi rezultatele, de la câteva ore până la câteva zile, în funcție de cabinetul medical la care apelați.

Cât de precise sunt aceste teste?

  • Testele de urină – dacă sunt făcute în mod corect, au în medie o acuratețe de 97%. Acestea sunt de regulă mai populare decât testele de sânge, deoarece pot fi făcute acasă, nu sunt foarte costisitoare, oferă un rezultat rapid și sunt ușor de folosit…
  • Testele de sânge – Acestea au o precizie de 99,9%. Deși sunt mai costisitoare, iar rezultatele nu sunt primite imediat, prezintă totuși avantajul de a fi realizate sub supravegherea unui specialist.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More