Home Familia Nume creștin ortodoxe de băieți

Nume creștin ortodoxe de băieți

de bebee
6,6K views
nume pentru baieti

Dacă ești o viitoare mămică și vrei să cauți un nume perfect pentru viitorul băiețel nou – născut, ai ajuns la locul potrivit, deoarece ți-am pregătit 20 de nume creștin ortodoxe alături de originea și semnificația lor.

Adelin își are originea în germanicul „adal” și înseamnă nobil. Băieții cu acest nume se remarcă prin talentul la pictură; sunt, de asemenea, atrași de arte, niște adevărați artiști.

Alexandru este de origine greacă, de la cuvântul „Alexein”- a sări în ajutor și de la cuvintele „aner , andros” – puternic, războinic. Băieții cu acest nume se vor remarca prin inteligență și caracter puternic.

Andrei provine din cuvântul „aner”, la genitiv „andros” – energic, viril, curajos. Băieții cu acest nume sunt inteligenți, echilibrați și optimiști.

Arnold își are originea în limba germană, de la cuvintele „arn”- vultur și „wald”- putere. Băieții cu acest nume se fac remarcați prin inteligență, sinceritate și devotament.

Bernard își are originea în limba germană de la cuvintele „ber” – urs și „hard” – puternic. Băieții cu acest nume au o memorie excelentă și sunt foarte muncitori.

Daniel își are originea în limba ebraică și semnifică „Dumnezeu este judecătorul meu”. Băieții cu acest nume sunt foarte sociabili, veseli și mereu cu zâmbetul pe buze.

David este provenit din ebraicul „yadad” – a iubi. Băiatul cu acest nume va fi inteligent, voluntar, curajos, prietenos și ar face orice pentru a-și mulțumi prietenii.

Eduard provine de la cuvintele de origine saxonă „ed” – bogăție și „wardan” – a păstra. Baieții cu acest nume sunt foarte responsabili, inteligenți, stăpâni pe propriile forțe.

Fabian este de origine latină, de la cuvântul „faba”- bob. Băieții cu acest nume sunt foarte curajoși, cu simț autoritar și atrași de succes.

Felix își are originea în latinescul „felix”- fericit, norocos. Băieții cu acest nume sunt sensibili, au un caracter puternic și sunt pretențioși.

George este de origine greacă, derivat din cuvântul „Georgios” și are semnificație de fermier, lucrător al pământului.

Iacob își are originea în ebraicul „yacob”- înșelător. Băieții cu acest nume sunt foarte visători și familiști.

Ioan își are originea în ebraică, derivat din cuvântul „Yoghanan” și înseamnă „Yahweh este milostiv”. Băieții cu acest nume se remarcă prin seriozitate, responsabilitate, carismă și fermec.

Ivan își are originea în ebraicul „Jo” – Jehovah, „numele Lui Dumnezeu” și „hanan” – milostiv. Băieții cu acest nume se remarcă drept imprevizibili, perseverenți și sociabili.

Leonard își are originea în latinescul „leo “- leu și germanicul „hard” – puternic. Băieții cu acest nume se remarcă prin curaj, voință și dinamism.

Moise își are originea în ebraică și semnificația este „scos din ape”. Băieții cu acest nume au un caracter foarte puternic și excelează în viață.

Narcis își are originea în ebraică, iar băieții care poartă acest nume sunt inteligenți, independenți și se dezvoltă încontinuu.

Ovidiu provine de la latinescul „ovis” – oaie. Băieții cu acest nume se remarcă prin perseverență și dorința de a avea succes în viață…

Raul își are originea în numele Ralph – „sfatul lupului”, nume portughez. Băieții cu acest nume se prezintă a fi foarte ambițioși, comunicativi și motivați în viață.

Save

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More