Home Familia Nume creștin ortodoxe de fete

Nume creștin ortodoxe de fete

de bebee
6,1K views
nume de fete

Îți prezint mai jos 20 de nume de fete, proveniența și semnificația lor. Nume creștin ortodoxe, dintre care îți vei putea selecta numele potrivit pentru fetița sau nepoțica ta, nume care o va influența și o va face remarcată în viață.

Adela își are originea în germanicul „adal” și înseamnă nobil. Fetele care poartă acest nume se remarcă prin talentul lor în artă și s-au născut pentru a fi artiste.

Alberta își are originea în germanicul „adal”- nobil și „behrt” – celebru. Fetele care poartă acest nume au farmec, sunt foarte frumoase și stăpâne pe propriile forțe.

Alexandra își are originea în greacă, de la cuvântul „Aleksandros” și înseamnă apărător, protector. Fetele cu acest nume ies în evidență ca fiind ambițioase, curajoase, autoritare și având o personalitate puternică.

Beatrice își are originea în latinescul „beatus”- fericit. Fetele cu acest nume au un caracter foarte puternic, sunt foarte harnice, muncitoare și trec foarte ușor peste dificultăți.

Camilla își are originea în latină și înseamnă enoriaș, ajutor de preot și provine de la floarea de camelia. Fetele cu acest nume se remarcă prin ambiție, perseverență, sunt foarte norocoase și realizează ceea ce își propun.

Claudia își are originea în limba latină și înseamnă olog, șchiop. Fetele cu acest nume se remarcă prin extravaganță, frumusețe, sunt foarte sociabile și comunicative.

Daria își are originea în limba persană și semnifică „aceea ce posedă bunuri”, cea care menține binele.

Emma își are originea în limba germană, de la cuvântul „ermen”- întreg, universal. Fetele cu acest nume au un caracter puternic, sunt seducător de frumoase și au tendința de a deveni artiste.

Eugenia provine din greacă, de la cuvântul „eugenios” și înseamnă aristocrat, nobil. Fetele cu acest nume au echilibru în muncă și un caracter puternic.

Flavia provine de la cuvântul de origine latină „flavius” și înseamnă galben, auriu. Fetele cu acest nume sunt foarte sociabile, frumoase și foarte inteligente.

Gabriela își are originea în ebraică, de la Gavril, și semnifică „Dumnezeu este puterea mea”. Fetele care poartă acest nume au o personalitate expresivă, mereu în ajutorul comunității.

Julia/ Iulia își are originea în latină, de la „Julianus” și semnifică descendentul zeului Jupiter. Fetele cu acest nume sunt pretențioase și în timp se deschid față de apropiați.

Lucreția provine de la cuvântul latin „lucror” și înseamnă „a reuși”.

Laura își are originea în latină, de la cuvântul „laurus” – laur, dafin. Fetele cu acest nume sunt fermecătoare, frumoase, inteligente și caută cunoștințe noi, dezvoltare personală.

Matilda își are originea în limba germană, de la cuvintele „maht”- onoare și ”hild”- luptă. Fetele cu acest nume sunt conștiincioase, își asumă responsabilitățile și sunt foarte curioase.

Paula provine din limba latină, de la cuvântul „paulus” – slab. Fetele cu acest nume sunt foarte perseverente.

Rosa/ Roza își are originea în latinescul „rosa” – trandafir. Fetele cu acest nume sunt foarte inteligente și citesc oamenii dintr-o privire.

Sofia își are originea în limba greacă, de la cuvântul „sophia” – inteligență. Fetele cu acest nume au un caracter puternic, sunt inteligente și foarte perseverente în viață…

Tatiana își are originea în limbile latină și sabină, de la numele „Tatius” – a fost regele sabinilor. Fetele cu acest nume sunt generoase, spontane și înțelegătoare.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More