Home Retete Papanași cu brânză ca la bunica acasă

Papanași cu brânză ca la bunica acasă

de bebee
67 vizualizari
reteta de Papanasi cu branza

Rețete de papanași cu brânză făcuți exact ca la bunica acasă.

Papanași cu brânză de vaci

Ingrediente necesare pentru prepararea rețetei de papanași cu brânză de vaci:

  • 300 g de făină de grâu
  • 300 g – 400 g de brânză de vaci (poate să fie proaspătă sau mai „veche” puțin)
  • Un plic de praf de copt
  • 4 ouă
  • Un borcănaș cu dulceață
  • Ulei
  • 3 sau 4 plicuri de zahăr vanilat

Mod de preparare a rețetei de papanași cu brânză de vaci

  1. Se sparg cele patru ouă și se separă albușul de gălbenuș și vom păstra gălbenușurile, iar albușurile le vom bate spumă.
  2. Într-un vas mai adânc se vor adăuga gălbenușurile împreună cu cele 400 g de brânză de vaci (proaspătă sau mai „veche”), zahărul vanilat și se vor adăuga și albușurile bătute spumă.
  3. Se amestecă totul până când se integrează toate ingredientele, apoi se adaugă treptat făina și se frământă bine până când devine un aluat din care se pot forma acești papanași cu brânză de vaci.
  4. Într-o tigaie se va încinge uleiul, iar mai apoi se vor pune la prăjit acești papanași cu brânză. Se vor rumeni pe ambele părți, iar mai apoi se vor scoate și se vor asezona cu dulceață și smântână (după preferințe).

Papanași cu brânză și vanilie

Ingrediente pentru rețeta de papanași cu brânză și vanilie:

  • 300 g de făină de grâu
  • 300 g – 400 g de brânză de vaci (proaspătă sau mai „veche”)
  • O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • O linguriță de zeamă de lămâie
  • O esență de vanilie
  • 3 pliculețe de zahăr vanilat
  • Ulei pentru prăjit
  • 200 sau 250 g de smântână
  • 250 g de dulceață

Mod de preparare a rețetei de papanași cu brânză și vanilie:

  1. Într-un vas mai adânc se adaugă brânza de vaci împreună cu zahărul pudră, apoi se freacă bine până când devine o pastă.
  2. Separăm albușurile de gălbenușuri, iar apoi adăugăm peste pasta obținută gălbenușurile împreună cu bicarbonatul de sodiu (pe care l-am stins mai înainte cu zeama de lămâie). Amestecăm totul bine până când se omogenizează.
  3. Albușurile se vor bate spumă, iar mai apoi se vor adăuga peste compoziția obținută anterior. Se va amesteca într-un singur sens, până când albuşurile se vor integra complet în compoziție.
  4. Se adaugă treptat făina și se frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Se formează din aluatul obținut câteva biluțe, apoi se vor turti ușor cu palma și se vor decupa în mijloc (se poate decupa cu un capac mai mare sau un pahar mai mic); din aluatul decupat se vor forma biluțe mai mici.
  5. Într-o tigaie se va pune uleiul la încins, iar apoi se vor pune papanașii cu brânză la prăjit, se vor rumeni pe ambele părți apoi se vor scoate.
  6. După ce îi vom scoate din tigaie, îi vom așeza pe șervețele de bucătărie pentru a nu deveni uleioși, apoi adăugăm cele 250 g de smântână și cele 250 g de dulceață (aproximativ câte o linguriță la fiecare dintre acești papanași cu brânză).
  7. Acești papanași cu brânză se pot servi atât calzi, cât și după ce se răcesc.

Aceste două rețete de papanași cu brânză sunt cele mai răspândite și mai delicioase rețete de papanași cu brânză care îți vor aduce cu siguranță aminte de anii copilăriei.

Sfaturi pentru rețeta de papanași cu brânză:

  • Uneori este de preferat ca brânza pentru papanași să fie puțin untoasă…
  • Atunci când sunt prăjiți acești papanași cu brânză, să se prăjească într-o baie de ulei, altfel vor absorbi foarte mult ulei; de asemenea, uleiul să fie încins înainte.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More