Home Retete Prăjitura cu căpșuni

Prăjitura cu căpșuni

de bebee
1,8K views
Prajitura cu capsuni

Prăjitura cu căpșuni este un desert aromat și extrem de delicios pe care îl putem pregăti în special în sezonul acesta.

Prăjitura cu căpșuni se prepara destul de rapid și are un blat pufos și foarte aromat. Pentru oricine încearcă să prepare această prăjitura cu căpșuni: vă asigurăm că rezultatul va fi unul pe cinste. Pe lângă gustul aromat și delicios, prăjitura cu căpșuni ne duce cu gândul la copilărie. Aroma căpșunilor din grădina bunicii se va regăsi cu siguranță în prăjitura noastră.

Iată rețeta simplă, rapidă, din care va rezulta cea mai delicioasă și aromată prăjitură cu căpșuni!

Ingrediente pentru prăjitura cu căpșuni

  • 100 ml de ulei
  • 300 g de făină
  • 300 g de căpșuni
  • 200 g de zahăr
  • 4 ouă
  • 200 g de iaurt grecesc
  • Coaja de la o lămâie
  • 10 g de praf de copt
  • 1 lingură de esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare pentru prăjitura cu căpșuni:

Pasul 1

Pentru început, ne vom ocupa de compoziția prăjiturii cu căpșuni. Vom lua un bol mai încăpător în care vom pune toată cantitatea de făină, peste ea vom adăuga zahărul, praful de copt și sarea și praful de sare. Amestecăm toate ingredientele pentru prăjitura cu căpșuni, folosind un tel.

Pasul 2

În continuare, vom măsura 100 ml de ulei, iar peste amestecul de ingrediente vom adăuga ouăle, uleiul și iaurtul grecesc. Amestecăm foarte bine compoziția pentru prăjitura cu căpșuni, după care adăugăm coaja de lămâie și esența de vanilie. Vom amesteca până vom obține o compoziție omogenă a prăjiturii cu căpșuni.

Pasul 3

După ce am obținut o compoziție omogenă a prăjiturii cu căpșuni, vom lua o tavă dreptunghiulară pe care o vom tapeta cu unt și hârtie de copt și vom turna compoziția în ea. Vom nivela aluatul pentru prăjitura cu căpșuni folosind o spatulă, astfel încât să fie întins uniform pe toată suprafața tăvii.

Pasul 4

În continuare ne vom ocupa de căpșuni, ingredientul principal al acestei prăjituri. Acestea vor da o aromă și un gust absolut delicios prăjiturii cu căpșuni. Le vom spăla, după care le îndepărtăm frunzele și le vom tăia pe vertical, bucăți mai mari.

Pasul 5

Peste aluatul întins uniform al prăjiturii cu căpșuni, vom adăuga un strat de căpșuni trecute prin făină mai întâi. Este necesar să stropim căpșunile cu făină, pentru a nu se scufunda pe fundul tăvii în timpul coacerii.

Pasul 6

După ce am așezat căpșunile pe suprafața aluatului, vom pune tava la cuptor, pentru a se coace prăjitura cu căpșuni. O lăsăm la copt timp de 50 de minute, la 175-180 grade Celsius.

Prăjitura cu căpșuni este foarte aromată, cu un blat gros și pufos, care va fi devorată de pe platou în câteva minute, de către întreaga familie…

Prăjitura cu căpșuni este o idee de desert rapid, pe care îl puteți prepara în orice moment sau chiar la evenimente mai speciale. Poate fi asezonată cu zahăr pudră sau chiar degustată alături de o cupă de înghețată.

Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More