Home SarcinaSimptome sarcina Primele simptome de sarcină după o săptămână de la concepție

Primele simptome de sarcină după o săptămână de la concepție

de bebee
5,9K views

Prima săptămână de la concepție trece adesea neobservată de majoritatea femeilor. Cu toate acestea, există anumite simptome care anunță venirea celui mic încă din această primă săptămână. În acest articol vor fi prezentate primele simptome de sarcină după o săptămână de la concepție, precum și câteva recomandări pentru această perioadă delicată atât pentru făt, cât și pentru mamă.

Atunci când nu este plănuită, o sarcină poate trece nedetectată atât în prima, cât și în a doua săptămână de la concepție. Pentru multe femei, menstruația este adesea neregulată, astfel încât atunci când acestea observă o mică întârziere, nu se gândesc inițial la o posibilă sarcină. În această perioadă, simptome precum oboseala, nevoia de a merge la baie din ce în ce mai des sau schimbările bruște ale stării de spirit pot fi confundate cu efectele sindromului premenstrual.

Schimbări la nivelul corpului în prima săptămână de la concepție

Așa cum am menționat anterior, nici la nivelul corpului nu există schimbări evidente în prima săptămână de la concepție. Cu toate acestea, în interior organismul viitoarei mămici suferă mari schimbări. Cele mai comune simptome în această perioadă includ constipația, schimbări la nivelul sânilor, probleme digestive, oboseală, schimbări bruște ale stării de spirit, grețuri matinale precum și schimbări hormonale. Temperatura corporală poate fi, de asemenea, un indiciu, aceasta menținându-se ridicată în primele două săptămâni post-ovulatorii. Aceste simptome pot varia de la o mămică la alta. Mai mult, majoritatea femeilor nu acordă atenție acestor semnale decât în a doua săptămână, cel mai devreme.

Dezvoltarea copilului

În prima săptămână de sarcină nu există schimbări mari în procesul de dezvoltare a fetusului, în afară de faptul că ovulul se desprinde de ovare și călătorește spre trompele uterine. Cu toate acestea, prima săptămână este inclusă în calendarul maternal pentru a-l ajuta pe medic să calculeze ziua în care este programată nașterea. Odată ce ovulul a fost fertilizat, celulele încep să se dividă în următoarele șapte sau zece zile. În această primă săptămână, viitorul copil se numește în termeni medicali blastocist. Acesta poate fi divizat în două părți: partea externă, care mai târziu va deveni placenta, și partea internă, care în a doua săptămână de sarcină se va transforma în embrion.

Sfaturi pentru prima săptămână de sarcină

Dacă plănuiai să rămâi însărcinată, această perioadă este una de bucurie și anticipare. Este momentul potrivit pentru a stabili o întâlnire cu medicul obstetrician. În cazul în care urmai un tratament medicamentos, este timpul să discuți cu medicul acest lucru, pentru a afla dacă nu este dăunător să continui tratamentul pe timpul sarcinii sau dacă este necesar să schimbi tratamentul urmat ori să îl sistezi imediat. Specialiștii susțin că în prima săptămână de sarcină dezvoltarea copilului este cel mai puțin influențată de alimentație. Așadar, dacă dieta ta nu este tocmai perfectă sau dacă ai băut un pahar de vin la cină, este puțin probabil ca sarcina să fie afectată. Totuși, în această perioadă se recomandă să schimbi obiceiurile alimentare și să incluzi în alimentație produse cât mai sănătoase și nutritive. Mai mult, poți începe chiar să iei vitamine și minerale…

Așadar, urmărind simptomele descrise în acest articol, mămicile își pot da seama de existența sarcinii încă din prima săptămână de la concepție. Astfel, ele pot face schimbări în stilul lor de viață și cel alimentar pentru a asigura copilului o dezvoltare armonioasă. Totodată, acestea pot câștiga mai mult timp pentru a se obișnui cu ideea că în curând vor deveni mămici.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More