Săptămâna 10

de bebee
2,K views
saptamana 10 de sarcina

Odată cu săptămâna a zecea se aproprie și sfârșitul primului trimestru de sarcină. Citește articolul ce urmează pentru a afla ce se întâmplă cu mama și copilul în această săptămână cu cifră magică.

Pe măsură ce avansezi în săptămâna a zecea de sarcină, este important să știi ca bebelușul tău a ieșit complet din faza embrionară, fiind acum în plină fază fetală. Cea mai bună veste în ceea ce privește a zecea săptămână este că în această perioadă scade riscul pentru anomaliile congenitale. Este adevărat că încă nu ai ieșit complet din zona de pericol în ceea ce privește apariția unor anomalii ale sarcinii, însă cele mai critice săptămâni au trecut. Având un comportament responsabil și beneficiind de atenția medicală potrivită, copilul tău are șanse maxime de a se naște sănătos.

Dacă ai fost deja la primul control și partenerul tău nu a putut să vină, ai grijă ca data viitoare să îl iei și pe el. Acest lucru îi va da și lui posibilitatea să se intereseze de problemele care îl îngrijorează, să îl cunoască pe medicul care se ocupă de tine, să audă bătăile inimii copilului și să poată vedea prima „poză” a copilului său.

Toate aceste lucruri îl vor face pe partenerul tău să se simtă mult mai implicat în această etapă a vieții voastre de cuplu, ceea ce este foarte important atât pentru relația voastră cât și pentru suportul tău moral. Tot în această perioadă poți începe să cumperi primele lucruri pentru copil. Ai grijă să îl incluzi și pe partenerul tău! Pregătirile pentru venirea pe lume copilului sunt un motiv de bucurie pentru amândoi. Acest lucru este important, având în vedre faptul că schimbările hormonale vor continua să-și guverneze starea emoțională în următoarele luni.
Săptămâna a zecea de sarcină

Mama în săptămâna a zecea de sarcină

În a zecea săptămână de sarcină ai luat deja între unul și două kilograme în greutate. Sentimentul de balonare încă nu s-a estompat, dar alte simptome specifice sarcinii, cum sunt grețurile de dimineață încep să dispară. Având în vedere că până acum probabil ai fost deja la primul test ecograf, deja te simți mult mai liniștită în legătură cu sarcina. Acesta este un moment emoționant pentru toți părinții, având în vedere că astfel puteți asculta pentru prima oară inima copilului vostru. Astfel de momente pot estompa senzațiile de disconfort cauzate de nivelul înalt de estrogen și progesteron…

Bebelușul în săptămâna a zecea de sarcină

Începând cu săptămâna a zecea copilul tău începe să crească din ce în ce mai repede. Dacă săptămâna trecută copilul avea dimensiunea unui bob mare de strugure, acum are dimensiunea unei lămâi. Pe măsură ce organele interne ale copilului continuă să se dezvolte, organele vitale precum rinichii, ficatul, intestinele și creierul încep să funcționeze automat. În decursul următoarelor trei săptămâni, procesul de creștere a copilului va continua să se accelereze. Mai mult, detalii precum unghiile vor începe să fie observabile!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More