Home SarcinaTrimestrul 2 de sarcina Săptămâna 18

Săptămâna 18

de bebee
278 vizualizari
Saptamana 18 de sarcina

În săptămâna optsprezece de sarcină, probabil că ești deja foarte entuziasmată de orice semnal pe care îl primești de la copilul tău.

Citește articolul următor pentru a afla mai multe despre ce se întâmplă cu tine și copilul tău în această etapă.

În săptămâna optsprezece, multe femei experimentează o creștere a apetitului. Asigură-te că mănânci ceea ce trebuie și că îi oferi copilului tău toți nutrienții de care are nevoie. Nu uita că tot ceea ce mănânci acum poate afecta în mod ireversibil dezvoltarea copilului!

Deși primele mișcări ale copilului sunt în mod general simțite abia în săptămâna 23 de sarcină, atunci când copilul deja a crescut mai mult, anumite femei trec prin această experiență puțin mai devreme. Pe măsură ce săptămânile vin și trec, iar copilul tău crește tot mai mare, vei începe să simți mici lovituri și răsuciri în interiorul pântecelor.

a 18-a saptamana de sarcina

Mama în săptămâna optsprezece de sarcină

Linia abdomenului începe să se extindă din ce în ce mai mult. Dacă apeși cu două degete chiar sub abdomen, îți poți simți uterul. Acesta are mărimea unui cantalup și din acest moment începe să fie vizibil prin haine. Majoritatea femeilor au câștigat până la șase kilograme în greutate, însă fiecare sarcină este diferită, astfel încât nu trebuie să te îngrijorezi în cazul în care cântarul tău spune altceva.

Probabil vei simți din ce în ce mai des nevoia de a merge la toaletă. Așadar, cel mai bine ar fi să mergi la baie înainte de a te așeza sau de te băga în pat. Anumite femei pot experimenta senzația de amețeală în această perioadă a sarcinii. Poți ameliora această senzație prin schimbarea poziției în care stai sau prin a evita să faci schimbări bruște. Vergeturile pot deveni din ce în ce mai vizibile, iar senzația de mâncărime se poate accentua în cazul apariției unei iritații. Indigestia și constipația sunt probleme cu care se confruntă multe viitoare mămici în această etapă a sarcinii. În cazul în care prezinți astfel de simptome, este indicat să discuți cu medicul tău pentru a găsi modalități prin care acestea pot fi ameliorate.

Bebelușul în săptămâna optsprezece de sarcină

Pe măsură ce oasele copilului se întăresc, picioarele sunt primele care trec prin această fază. În săptămâna optsprezece și oasele urechii interioare se întăresc, iar auzul copilului devine din ce în ce mai acut. Vei observa că bebelușul începe să reacționeze la sunete puternice pe măsură ce se dezvoltă partea creierului responsabilă cu primirea și trimiterea semnalelor nervoase…

La 13 centimetri și 150 grame dezvoltarea copilului încetinește în această săptămână și va continua să rămână așa pentru câteva săptămâni. În această perioadă, copilul începe să se miște încrucișându-și picioarele sau îndoindu-și membrele și încheieturile. În cazul în care bebelușul tău este fetiță, în săptămâna optsprezece i se vor forma trompele uterine, acestea așezându-se totodată și în poziția lor normală.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More