Home SarcinaTrimestrul 2 de sarcina Săptămâna 23

Săptămâna 23

de bebee
135 vizualizari
Săptămâna douăzeci și trei de sarcină

În săptămâna douăzeci și trei de sarcină atât mama, cât și copilul continuă să crească în greutate. Pe măsură ce te apropii de finalul celui de al doilea trimestru este important să mergi la control periodic, pentru a te asigura că atât tu, cât și bebelușul tău sunteți bine.

Având în vedere faptul că în curând urmează să aduci pe lume un copilaș, trebuie să adopți o atitudine cu totul pozitivă. Este bine să îți amintești că stresul poate afecta dezvoltarea acestuia. Dacă este necesar, caută sprijin în sânul familiei și al prietenilor. Chiar dacă ți se pare că majoritatea zilelor sunt zile bune care trec foarte ușor, este important să ai alături de tine prietenii și familia.

Mama în săptămâna douăzeci și trei de sarcină

Având în vedere că bebelușul devine din ce în ce mai activ, vei observa că loviturile sale își vor mări frecvența. Pe măsură ce mușchii stomacului continuă să se întindă, uterul tău se va ridica cu aproximativ 125 milimetri deasupra buricului. În funcție de cât ai luat în greutate săptămâna trecută, acum este posibil să te fi îngrășat aproximativ jumătate de kilogram. Este important de menționat faptul că măsurătorile prezentate în aceste articole sunt doar statistici rezultate în urma unor studii medicale.

Toate femeile și copiii lor au un ritm diferit de dezvoltare, astfel încât aceste numere trebuie considerate doar ca simple puncte de reper. Volumul ridicat de sânge din partea inferioară a uterului și presiunea exercitată de acesta te vor face să simți din ce în ce mai des nevoia de a merge la toaletă. Tot din cauza volumului ridicat de sânge, multe femei se confruntă cu secreții vaginale, însă și acest fenomen este destul de comun pe perioada sarcinii. Este important să comunici în permanență cu medicul tău și să îi adresezi orice întrebări în legătură cu fenomenele care pentru tine reprezintă un motiv de anxietate în această perioadă…

a 23-a saptamana de sarcina

Bebelușul în săptămâna douăzeci și trei de sarcină

În săptămâna douăzeci și trei de sarcină copilul are puțin peste o jumătate de kilogram și aproximativ 30 centimetri lungime. Dacă privești o ecografie a acestuia, ți se va părea că seamănă cu o păpușică. În această etapă se produce pigmentarea. De asemenea, pe măsură ce grăsimea începe să se formeze, pielea continuă să rămână puțin zbârcită, având în vedere faptul că pielea se dezvoltă mult mai repede decât grăsimea. Vei continua, de asemenea, să simți lovituri și întoarceri în interiorul pereților uterini. Aceste fenomene vor fi foarte entuziasmante!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More