Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Adelina

Semnificația numelui Adelina

de bebee
23,1K views
numele Adelina

Numele Adelina este un nume modern în onomastica noastră, nefiind unul cu o istorie foarte bogată. Este un nume foarte asemănător cu numele Alina, iar forma masculină a acestuia se presupune a fi numele Adelin, asemănarea fiind una foarte evidentă.

Originea numelui Adelina

La fel cum istoria numelui Adelina este una mai restrânsă, care nu are o poveste născută din timpuri străvechi, nici originea nu este una controversată sau care să provină din mai multe limbi. Astfel, se presupune că originea numelui Adelina ar fi una germană, mai exact de la cuvântul german, „adal” care înseamnă „nobil”, la care se alătură și cuvântul „lina”, care vine tradus ca fiind ceva „dulce” sau ceva „plăcut”.

Am putea spune că purtătoarea numelui Adelina este o persoană a cărei prezență este una plăcută, fiind o persoană care provine dintr-o familie nobilă, însă acest lucru ar fi doar o presupunere făcută pornind de la originea numelui, nu este un lucru certificat sau studiat de către specialiști.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Adelina

Purtătoarele acestui nume au o serie de calități și un caracter care se apropie foarte mult de cele ale unui bărbat, în sensul că sunt genul de persoane autoritare, pline de energie și foarte curajoase. Principala preocupare pentru acestea este propria lor persoană, felul în care arată și cum anume sunt percepute de către cei din jur.

Uneori, Adelina pare a fi ușor neliniștită sau preocupată de problemele pe care le întâmpină, însă mereu reușește să treacă cu bine peste acestea, iar pe viitor va ști cu siguranță cum anume să le ocolească.

Fiind o persoană autoritară, uneori tinde să domine, însă fără a-și da seama de acest lucru. Acest instinct de a domina este uneori reprezentat prin faptul că dorește să protejeze persoanele dragi, dar, în primul rând, propria sa persoană.

După cum a fost menționat, principala preocupare este propria persoană, motiv pentru care ține cont de părerea celor din jur atunci când fac referire la aceasta, iar imaginea este un aspect care nu trebuie ignorat niciodată.

Unul dintre principalele scopuri ale Adelinei este să ajungă într-o poziție de unde să poată fi admirată de către toată lumea, să fie privită ca un exemplu demn de urmat și să atingă punctul maxim în orice domeniu în care activează, mai ales atunci când vine vorba de un domeniu care este nou pentru ea. Are o înclinație aparte înspre noile experiențe și este mereu dornică să își pună la încercare abilitățile atunci când trebuie să se confrunte cu o activitate nouă.

Semnificația numelui Adelina în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Adelina este 1.

Acest lucru este reprezentativ pentru tot ceea ce este legat de inovație și de creație. Purtătoarele numelui Adelina sunt mereu atrase de lucrurile noi, de experiențele noi și au un instinct asemănător cu cel al unui lider. Energia lor este principalul „motor” care le conduce în această direcție, adică în a se aventura în noile experiențe de viață, starea lor de bine fiind mereu alimentată prin această „sațietate” din punct de vedere al modului în care funcționează anumite lucruri, în special cele care reușesc să le impresioneze…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More