Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Alessia

Semnificația numelui Alessia

de bebee
29,1K views
Alessia

Numele Alessia este considerat a fi unul foarte modern, semnificația sa este asociată cu numele Alexandra, fiind considerat un derivat al acestuia din urmă.

Fiind un nume asociat numelui Alexandra, am putea afirma faptul că și forma masculină a acestuia îi corespunde variantei sale masculine, care este numele Alexandru.

Acest nume este considerat a avea și o oarecare legătură cu numele de origine italiană Alexis, fiind considerată varianta feminină a acestuia.

Popularitatea acestui nume nu este foarte mare însă pare să fie un nume care este pe placul a foarte multe mămici tinere.

Originea numelui Alessia

Fiind un nume derivat de la numele Alexandra, originea acestora este una comună, aceasta fiind reprezentată de numele grecesc Alexandros, care în limba română vine tradus ca „protector al bărbaților”, „protector al oamenilor” sau „ajutor”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Alessia

Fiind un derivat al numelor Alexandra și forma masculină a sa, Alexandru, trăsăturile purtătoarelor numelui Alessia sunt unele foarte asemănătoare acestora însă au și unele care sunt caracteristice doar lor.

Astfel, Alessia este văzută ca fiind o femeie ambițioasă, perseverentă, al cărei caracter este unul foarte puternic. Este considerată a fi una dintre cele mai liniștite și pașnice persoane pe care le-ar putea întâlni cineva vreodată, iar spiritul ei calm reușește să rămână intact, indiferent de circumstanțe.

Purtătoarele acestui nume reușesc să treacă foarte ușor peste orice situație care le iese în cale și nu se lasă niciodată conduse de nervi sau de nerăbdare. Preferă mereu să analizeze o situație din toate punctele de vedere pentru a se asigura că nu ar adopta o decizie greșită.

Apreciază sinceritatea mai mult ca orice altceva din lumea asta și nu apelează niciodată la minciună, deoarece știe că aceasta are picioare scurte și că adevărul iese mereu la iveală. Reușește mereu să coopereze cu cei din jur și niciodată nu se împotrivește unei opinii care vine din partea acestora. Alessia este o persoană deschisă, se integrează foarte repede în medii noi și nu-și face probleme atunci când trebuie să poarte o discuție cu persoane pe care abia le-a cunoscut, deoarece este una foarte sociabilă și a cărei prezență este mereu una plăcută.

Atunci când este dezbătut un anumit subiect, purtătoarele numelui Alessia vor aduce mereu cele mai puternice și solide argumente pentru a-și susține opiniile, însă vor apela și la emoțiile celor implicați pentru a putea sensibiliza puțin întreaga discuție și pe cei care sunt implicați în ea.

Alessia este o persoană care încearcă să creeze o stare de echilibru, atât în interiorul ei, cât și în mediul în care trăiește, pentru ca totul să se desfășoare în cel mai armonios mod posibil.

Semnificația numelui Alessia în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Alessia este 2.

Acest lucru ilustrează faptul că Alessia este o persoană ale cărei trăsături sunt unele dintre cele mai frumoase, apreciază sinceritatea și aspectele ce țin de latura intelectuală. Reușește mereu să coopereze cu plăcere, este mereu entuziasmată atunci când întâlnește persoane noi și mereu știe cum să le abordeze pe acestea și cum să lege relații frumoase cu ele…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More