Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Alina

Semnificația numelui Alina

de bebee
8,2K views
numele Alina

Semnificația numelui Alina este una ce reprezintă un nume foarte modern, fiind întâlnit sub alte forme, în diverse limbi, cum ar fi italiana sau germana (Aline), și este forma feminină a corespondentului masculin Alin.

Dacă este să ne ghidăm după calendarul catolic, celebrarea acestui nume are loc pe data de 19 iunie.

Originea numelui Alina

Existând o oarecare asemănare cu numele italian/german Aline, se presupune că acestea ar fi originile numelui Alina, însă există și o sursă potrivit căreia acesta ar proveni și din cuvântul german „adal”, care este asociat și numelui Adelina, fiind unul foarte asemănător cu Alina, doar că are adăugat cuplul de litere „de”.

O altă origine a numelui ar putea fi cea franceză, existând o asociere și cu numele „Adeline”, care pare a fi o formă mai hipiotă a numelui, dar care, iată, este din nou asociată și cu numele românesc Adelina.

Așadar, legătura dintre numele Alina și Adelina este una foarte puternică, originile acestora fiind unele comune.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Alina

Purtătoarele acestui nume se pare că sunt firi foarte energice, care își focalizează mereu atenția în mai multe direcții. Visatul cu ochii deschiși pare să fie o activitate care este practicată destul de des de către acestea, lucru pe care îl fac cu o mare plăcere.

Faptul că sunt atât de energice și se orientează în mai multe părți, ar putea reprezenta principalul impediment atunci când vine vorba de concentrarea atenției asupra unui singur lucru. Aceasta va reprezenta una dintre cele mai mari provocări, mai ales dacă este vorba de o perioadă mai îndelungată.

Aceste pesoane sunt pline de viață însă ceea ce ridică semne de dificultate pentru ele este faptul că nu reușesc să înțeleagă ceea ce se întâmplă în mintea lor, lucru care este și mai dificil de înțeles de către cei din jur. Dacă purtătoarea numelui Alina nu reșește să înțeleagă ce anume o deranjează sau o supără, cei din jur nu vor avea nici măcar cea mai vagă idee.

Dacă vei reuși vreodată să o cunoști cu adevărat pe această persoană, va trebui să te simți onorată, pentru că este destul de greu să ajungi la această etapă a relației în ceea ce o privește pe purtătoarea numelui Alina. Ea tinde să se implice foarte mult în lucrurile care-i sunt pe plac, lucru care te va determina și pe tine să-i calci pe urme.

Semnificația numelui Alina în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Alina este 1.

Aceasta este reprezentativă pentru tot ceea ce are legătură cu creația și inovația, mai exact, cu orice început de drum nou. Sursa inepuizabilă de energie este reprezentată tot prin intermediul acestui număr, purtătoarele numelui Alina fiind mereu pline de energie, fapt pe care nimeni nu reușește să și-l explice…

Așadar, Alina poate fi o persoană care își găsește destul de greu echilibrul și urmează mai multe căi, fără a ști încotro se îndreaptă, însă ideea este aceea că mereu are un spor care este unul demn de invidiat.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More