Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Amalia

Semnificația numelui Amalia

de bebee
19.224 views
nume Amalia

Numele Amalia este un nume considerat ca fiind unul foarte modern, însă care s-a adaptat limbii române, iar acum face parte din onomastica românească, fiind un nume din ce în ce mai des întâlnit comparativ cu perioadele trecute.

Fiind caracterizat prin modernism, încă nu s-a descoperit care ar putea să fie varianta masculină a acestui nume și nici nu pare a exista unul care să i se asemene cât de cât pentru a putea fi luat în considerare din acet punct de vedere.

Originea numelui Amalia

Originea numelui Amalia este una germană, un rezultat al unei prescurtări a numelui Amalaberga, care provine de la cuvântul „ama-l” și care în limba română vine tradus ca „muncă”. Acest nume, Amalaberga, este alcătuit din două componente, prima fiind „ama-l”, care a fost explicată anterior, iar cea de-a doua este „bairgan”, care se presupune a avea o origine gotică și care înseamnă „a apăra”.

La originea acestui nume mai stă și termenul „amals”, care înseamnă „valoros” sau „harnic”, iar dacă facem referire la numele Amalia, acesta ar reprezenta de fapt un „apărător al dinastiei Amalilor”, dinastie care este de origine gotică, de la care pornește termenul anterior menționat, „bairgan”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Amalia

Aceste persoane sunt foarte atrase de lucrurile neobișnuite, pe care nu ai ocazia să le vezi în fiecare zi și care sunt caracterizate prin inovație și un nivel ridicat al dezvoltării. Propria persoană este foarte valoroasă pentru acestea, motiv pentru care se pun mereu pe primul pe ele însele, dar și nevoile pe care le au sunt prioritare.

Familia nu cade pe un loc inferior, atenția lor fiind concentrată pe protejarea acesteia de tot ceea ce ar putea-o afecta, presupunându-se că purtătoarele acestui nume sunt „capul familiei” atunci când își întemeiază una proprie.

Amalia tinde uneori să devină ușor egoistă din cauză că se vede mereu în cap de listă, existând situații când uită că mai sunt implicate și alte persoane în diverse activități, nu numai persoana ei. Tinde să domine, tocmai din această dorință de a proteja, considerând că nimeni altcineva nu ar putea face acest lucru mai bine decât ea. Ar fi bine ca uneori să mai privească în jur și să acorde mai mare atenție detaliilor, deoarece este posibil ca unele dintre acestea să-i scape printre degete.

Imaginea este un aspect care din nou are o importanță majoră pentru aceasta, motiv pentru care pune mare accent pe părerea celor din jur atunci când fac referire la persoana ei. Purtătoarea numelui Amalia vrea să lase mereu loc unei bune impresii și nu își dorește ca cei din jur să o perceapă într-un mod diferit față de cum se vede ea.

Semnificația numelui Amalia în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Amalia este 1. Acest lucru evidențiază creația și inovația, lucruri care sunt de mare interes pentru purtătoarele acestui nume…

Sunt fascinate de tot ceea ce este nou și reușește să impresioneze la scară largă, iar modul în care se desfășoară anumite activități reprezintă un mare interes pentru acestea. Sunt văzute ca bune conducătoare, iar sursa lor de energie, care pare a fi una inepuizabilă, este de mare ajutor din această perspectivă.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More