Home Nume Copii Semnificația numelui Anastasia

Semnificația numelui Anastasia

de bebee
29,K views
Semnificatia numelui Anastasia

ANASTASIA este un nume din ce în ce mai des folosit, datorită faptului că tot mai multe persoane își dau seama că acest nume aduce, implicit, o notă de eleganță.

Numele ANASTASIA este un nume care inspiră foarte mult rafinament, iar acest lucru este dovedit de femeile care îl poartă și de eleganța acestora.

Etimologia numelui Anastasia

Deși multă lume asociază numele ANASTASIA cu Rusia, acest nume se pare că provine dintr-o limbă la care majoritatea lumii nu se gândește. Acest nume provine din limba greacă și reprezintă ideea de renaștere.

„Anastas” din limba greacă a fost tradus și reprezintă verbul „a se scula”, care a fost foarte des întâlnit în Biblie, făcând referire la învierea morților.

Acest nume se găsește și sub alte forme și derivate, în funcție de țara de origine sau de limba vorbită. Astfel, în limba portugheză se regăsește sub forma numelui „Nashstashina”, în germană se folosește des „Stassi”, iar în Polonia se utilizează des sub forma numelui „Nastusya”.

Istoria numelui Anastasia

Nu de puține ori, în Cartea Sfântă a fost menționat acest nume. Cel mai reprezentativ exemplu este marcat de Sfânta ANASTASIA, sărbătorită de calendarul ortodox în data de 22 decembrie.

Sfânta ANASTASIA era o femeie care, deși avea o condiție materială foarte bună, fiind căsătorită cu unul dintre cei mai influenți oameni din acea vreme, era foarte modestă și încerca să ajute alți oameni.

Această femeie obișnuia să se furișeze în unele din cele mai înfricoșătoare temnițe care existau, ale unui împărat foarte aprig pe nume Dioclețian. Deși ANASTASIA a trecut la creștinism la vârsta maturității, a trăit o viață plină de dragoste față de Dumnezeu și încărcată de milostenie. Ajunsă în temnițe, punea la încercare credința în Dumnezeu a celor închiși. Dacă aceștia treceau testul, îi răsplătea cu hrană și cele necesare pentru a-și trata rănile pe care le aveau.

După ce a rămas văduvă, a împărțit averea celor nevoiași, iar întreaga ei viață și-a dedicat-o Lui Dumnezeu. Cu timpul, ea a învățat tainele vindecării, iar treptat a început să-i ajute pe cei aflați în suferință, îngrijindu-le rănile și vindecându-i de boli.

Această Sfântă a avut un sfârșit tragic, fiind arsă pe rug. Totuși, dragostea sa față de divinitate, inima sa curată și faptele sale nu i-au făcut pe oameni să o uite prea ușor, iar, ca urmare, aceștia i-au ridicat un monument.

Semnificația numelui Anastasia

Numele ANASTASIA a devenit din ce în ce mai popular, însă ce înseamnă cu adevărat acest nume și care sunt cele mai puternice trăsături pe care le au femeile care-l poartă?

În primul rând, acest nume este unul dintre cele mai elegante și rafinate nume care există pe plan mondial. Inspiră respect, iar persoanele care îl posedă sunt foarte respectate atât de oamenii cunoscuți, cât și de străini. Numele ANASTASIA nu are nevoie de alte caracterizări, deoarece se bucură de anumite privilegii pe care nu multe nume îl au.

Persoanele care au acest nume sunt unele cărora le place să ajute alți oamenii aflați la nevoie, întocmai ca Sfânta ANASTASIA. Sunt persoane foarte blânde și calme, înțelegătoare și răbdătoare. Nu de puține ori, acestea vor avea prieteni din categoria aflată în nevoie, categoria vârstnicilor, datorită experienței de viață vaste care le poate inspira și mai mult, dar și a faptului că îi vor ajuta cu tot ce le stă în putință pentru a trece mai ușor și fără multe griji ale bătrâneții.

Femeile care au acest nume sunt persoane ambițioase, care nu se dau bătute până nu obțin ceea ce își doresc. Acest lucru este una dintre cele mai mari calități. Deși au o personalitate puternică, preferă să rămână rezervate și să observe lucrurile de la distanță, pentru a putea interveni ulterior. Au o gândire matură și rațională, reușind să facă oamenii să se simtă în siguranță.

În al doilea rând, persoanele cu numele ANASTASIA sunt foarte organizate și reușesc să își amintească fiecare detaliu care contează cu adevărat. Au scopuri mărețe în viață, iar acest lucru nu este mereu benefic, deoarece se poate transforma ușor în exagerare. Astfel, nimic nu va fi realizat bine, niciun loc nu o va face fericită și nimeni nu va fi destul de bun pentru ANASTASIA.

Cea mai mare trăsătură negativă a acestui nume este reprezentat de faptul că persoanele care dețin acest nume sunt foarte independente. La prima vedere, acest lucru pare să reprezinte o calitate însă se poste transforma în cel mai mare defect în momentul în care este dus la extrem. Nu de puține ori sunt remarcate femei ce poartă numele ANASTASIA ce doresc să rămână singure, neimplicându-se în relații amoroase sau chiar financiare, din dorința de a nu deveni dependente de cineva, fie chiar și emoțional.

LEGENDĂ

O întâmplare destul de recentă, fiind săvârșită la începutul secolului al XX-lea, face din fiica marilor țari ai Rusiei o controversă.

Țarul Nicolae și soția sa, Alexandra, au avut cinci copii: patru fete și un băiețel, printre care și mica ANASTASIA, cea mai mică dintre fetițe. Din păcate, această familie a fost subiectul principal în ceea ce privește o operațiune secretă a bolșevicilor. În urma acestei operațiuni secrete, întreaga familie a fost asasinată, marcând un sfârșit tragic pentru întreaga Rusie.

Zvonurile au început să apară în momentul descoperirii cadavrelor membrilor din familia regală Romanov. Datorită faptului că nu existau dovezi îndestulătoate care să ateste că toată familia a fost ucisă, numeroși oameni susțineau că o parte a familiei a scăpat, iar tânăra ANASTASIA era prima pe lista posibilităților.

Odată cu aceste zvonuri, reacțiile nu au întârziat să apară și, odată cu ele, au apărut și diferite persoane care afirmau că ele ar fi fost, de fapt, tânăra ANASTASIA, supraviețuitoarea atacului.

Abia în secolul nostru, în secolul al XXI-lea, s-a rezolvat cu adevărat această problemă. În urma unor anchete desfășurate în Rusia, s-a dovedit faptul că rămășitele descoperite ulterior, aproape de locul unde au fost descoperite și rămășițele familiei, erau ale micuței ANASTASIA și ale fratelui său, Alexei, iar aceștia nu scăpaseră atacului.

În urma acestei descoperiri, persoana care încerca să dovedească faptul că ea era, de fapt, supraviețuitoarea familiei Romanov, a fost demascată. Ulterior, s-a dovedit că aceasta era o simplă femeie de origine poloneză, cu puternice afecțiuni mintale, care încerca să se îmbogățească de pe urma unei drame de familie.

CÂT DE DES ESTE FOLOSIT NUMELE Anastasia?

Deși acest nume a fost destul de rar în ultimele secole, ANASTASIA a devenit unul dintre cele mai inspirate nume din zilele noastre. Multe femei poartă cu mândrie acest nume, conștientizând faptul că are o puternică istorie în spate și o semnificație creștină puternică.

Multe doamne și domnișoare sunt posesoarele acestui nume interesant, la fel ca numeroase personalități istorice. În această categorie se înscrie însăși mama lui Alexandru cel Mare.

Nici în rândul celebrităților, numele ANASTASIA nu a rămas nefolosit. Deși pasionate de make-up, nu multe femei știu faptul că celebra compania „Anastasia Beverly Hills” este realizarea unei românce. ANASTASIA Soare este fondatoarea acestui brand care face parte dintre cele mai utilizate branduri de produse cosmetice, atât din România, cât, mai ales, din străinătate…

În concluzie, dacă nu ați știut prea multe lucruri despre numele ANASTASIA, acum este cel mai bun moment pentru a medita asupra acestui nume și de a decide, de ce nu, dacă merită ca viitorul dumneavoastră copil să-l poarte!

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More