Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Andra

Semnificația numelui Andra

de bebee
19,7K views
Andra

Acest nume are legătură și cu numele Alexandra sau Ruxandra, însă nu este neapărat ceva plauzibil și este posibil ca aceasta să se datoreze faptului că acestea au în componența lor numele Andra, însă nimic mai mult.

Dacă ținem cont de legătura dintre numele Andra și Andreea/Andrei, am putea spune că și acesta este celebrat, potrivit calendarului ortodox, pe data de 30 noiembrie.

Originea numelui Andra

Fiind strâns legat de numele Andreea, precum și de varianta sa masculină, Andrei, numele Andra are aceeași origine ca a acestuia din urmă, adică din limba greacă. Numele Andrei provine de la numele grecesc Andreas, fiind o reproducere a acestuia, nume care, tradus în limba română, înseamnă „bărbăție”, „curaj” și „virilitate”. Dacă ne concentrăm pe rădăcina acestui nume, care este „andras”, acesta semnifică „bărbat”.

Nu trebuie să asociăm numele Andra unei femei care să se asemene unui bărbat, pe baza originii sale am putea afirma însă faptul că purtătoarele acestui nume sunt persoane curajoase, cărora nu le este teamă de nimic și înfruntă lucrurile într-o manieră lipsită de ezitări.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Andra

Purtătoarele acestui nume sunt considerate a fi unele dintre cele mai liniștite și pașnice pe care le-ar putea întâlni cineva vreodată. Sunt mereu calme și reușesc să rămână așa indiferent de circumstanțe.

Reușesc să treacă foarte ușor peste orice situație care le iese în cale și niciodată nu se lasă conduse de nervi sau nerăbdare. Preferă mereu să analizeze o situație din toate punctele de vedere, pentru a se asigura că nu ar adopta o decizie greșită.

Andra este o persoană care apreciază sinceritatea și nu apelează niciodată la minciună, deoarece știe că are picioare scurte, iar adevărul iese mereu la iveală. La rândul ei nu-i place să fie „dusă cu zăhărelul” și preferă să cunoască adevărul, oricât de crud ar putea fi acesta.

Reușește mereu să coopereze cu cei din jur și nu se împotrivește niciodată unei opinii care vine din partea acestora. Este o persoană deschisă, care se integrează foarte ușor în mediile noi și nu-și face probleme atunci când trebuie să poarte o discuție cu persoane pe care abia le-a cunoscut, știe că sinceritatea ei este cea care îi asigură succesul pe toate planurile.

Semnificația numelui Andra în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Andra este 2.

Acest lucru ilustrează faptul că purtătoarele numelui Andra sunt caracterizate prin frumusețe, adevăr și percepție. Acestea reușesc să debordeze de energie feminină, apreciază tot ceea ce are legătură cu intelectualul și cooperează mereu cu drag. Cu toate acestea, Andra tinde uneori să se grăbească și să se concentreze mult prea mult asupra detaliilor, lucruri care la un moment dat o vor sensibiliza dintr-o anumită perspectivă…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More