Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Bogdan

Semnificația numelui Bogdan

de bebee
18.968 views
numele Bogdan

Semnificația numelui Bogdan pare a fi identică cu cea a numelor Jonathan, Theodoros sau Deodatus, care provin din limbi precum ebraica, greceasca, respectiv latina.

Tradus din limba rusă, acest nume înseamnă „copil nebotezat” și se pare că în zona Banatului reprezintă termenul folosit pentru „copil”, ceea ce indică o puternică legătură între cele două limbi, cea rusă, respectiv cea română, cel puțin din acest punct de vedere.

Originea numelui Bogdan

Originea acestui nume este una slavă, fiind alcătuită din două cuvinte, primul dintre acestea este „bog”, care vine tradus ca Dumnezeu, iar cel de-al doilea, „dan”, vine tradus ca fiind „oferit”, „dăruit”.

Astfel, am putea spune că întregul nume Bogdan ar veni tradus ca fiind ceva dăruit sau oferit de Dumnezeu.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Bogdan

Având în vedere originea acestui nume, se pare că numele Bogdan este unul reprezentat de mister însă nu neapărat doar datorită originii sale – acesta pare a fi unul dintre aspectele care-i caracterizează pe purtătorii lui.

Acest mister pe care-l emană îi determină pe toți cei din jur să își pună diverse întrebări despre acesta și ce anume are în plan să facă, deoarece este un om greu de „citit” și niciodată nu vei reuși să prevezi care este următorul pas pe care-l va face. Rațiunea purtătorilor acestui nume este una foarte puternică și au un simț foarte ascuțit al inteligenței, sunt genul de persoane care tac și fac, sau care stau să analizeze din umbră, fără a-și face resimțită prezența în mediul în care fac acest lucru.

Din acest motiv, al observării din umbră, purtătorii numelui Bogdan sunt mai puțin deschiși cu cei din jurul lor, sunt oarecum opriți de ceva anume în a se exterioriza, preferă să-și păstreze ideile, gândurile sau frustrările numai pentru ei.

Interesul lor este îndreptat spre cunoașterea profundă, aceștia vor să cunoască și cel mai mic detaliu, indiferent despre ce anume este vorba, iar uneori și spiritualitatea pare să fie un aspect ce reușește să le stârnească interesul.

Nu trebuie să ne mirăm dacă aceștia adresează tot felul de întrebări sau dacă pun la îndoială lucrurile pe care le vom spune lor, în spatele acestor aspecte se află acea dorință a lor de cunoaștere, bineînțeles, fără a accepta informații eronate, deoarece nu le-ar fi deloc folositoare.

Semnificația numelui Bogdan în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Bogdan este 7.

O fi oare o coincidență că printre aspectele care sunt reflectate cu ajutorul acesteia se află și spiritualitatea? Cu siguranță nu. Oamenii care poartă numele Bogdan sunt unii dintre cei mai interesați atunci când vine vorba de spiritualitate, fiind unul dintre cele mai importante aspecte pentru ei…

Pe lângă spiritualitate, se mai adaugă și înțelepciunea și succesul, ceea ce nu este deloc ceva care să ne uimească, deoarece purtătorii acestui nume sunt mereu în căutare de informații noi care să le completeze cunoștințele și să-i facă mai înțelepți. Cu un bogat bagaj de cunoștințe care provin din diverse domenii, nu este greu de imaginat că o astfel de persoană ar avea ulterior parte și de succes, nu-i așa?

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More