Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Clara

Semnificația numelui Clara

de bebee
21,4K views
Clara

Numele Clara a reușit să-și facă loc în onomastica românească printr-o influență latino-catolică și se presupune că ar avea o oarecare legătură cu numele Clarisa, având o multitudine de alte nume în familia sa, nume care provin din alte limbi, cum sunt Claire, Clarice, Klara etc. care au origine comună cu acesta.

Originea numelui Clara

Numele Clara provine de la numele Clarus, un nume latin, rădăcina sa provenind de la adjectivul „clarus”, care, împrumutat de limba noastră, are semnificația de „clar”. Înainte de a fi împrumutat în limba noastră, latinescul „clarus” a fost împrumutat de alte limbi, cum sunt limba franceză („clair”) și cea italiană („chiaro”).

Dacă la început acest cuvânt făcea referire la sunet, în sensul de voce clară, acesta a ajuns să intre în sfera umană spirituală, unde are semnificația de „om ilustru”, „om faimos” sau „om glorios”.

Așadar, semnificația numelui Clara este una cât se poate de „clară”, făcând referire la o persoană care este ilustră, faimoasă sau chiar glorioasă.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Clara

Clara este genul de persoană care atunci când își propune ceva, nu se liniștește până când reușește să obțină acel ceva. Acționează mereu fără a sta prea mult pe gânduri și fără a ezita, iar dacă își propune un obiectiv, va depune toate eforturile necesare pentru a-l putea atinge.

Este dispusă să depună eforturi care o suprasolicită destul de mult, atât fizic, cât și psihic, pentru că știe că numai prin această modalitate va reuși să obțină mereu ceea ce își dorește cu adevărat. Intuiția este punctul ei forte și mereu știe cum să se folosească de aceasta într-un mod productiv și care să-i aducă diverse beneficii și avantaje.

Clara pune foarte mare preț pe dreptate și pe etică și niciodată nu va apela la mijloace mai puțin corecte pentru a putea avea parte de ceea ce își dorește cu adevărat. Consideră că fiecare om ar trebui să fie corect și sincer, deoarece cu minciuna și tot felul de șiretlicuri nu ajungi niciodată să fii văzut cu ochi buni de către cei din jur.

Uneori tinde să fie ușor încăpățânată, însă apelează la această încăpățânare ocazional, doar atunci când știe că nu trebuie să se dea bătută și să cedeze la presiunile cuiva care știe că nu are un mod de gândire pe care aceasta să-l aprecieze.

Clara știe să aprecieze întotdeauna lucrurile bune care i se întâmplă și procedează la fel și atunci când cineva-i oferă o mână de ajutor și o susține în a-și transforma visurile în realitate.

Semnificația numelui Clara în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Clara este 8. Acest lucru reprezintă faptul că purtătoarea acestui nume este o persoană independentă, intuitivă și onestă. Clara reușește mereu să se adapteze mediilor și situațiilor noi și face față mereu provocărilor care-i apar în cale…

Singurul lucru care este văzut ca un dezavantaj pentru ea este încăpățânarea, însă știe cum anume să se folosească de aceasta pentru a-i aduce beneficii și nu pierderi.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More