Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Cornel

Semnificația numelui Cornel

de bebee
3684 vizualizari
numele Cornel

Cornel este un nume ale cărui rădăcini sunt din perioada romană, făcând parte din familia numelor Corneliu, Cornelia, acesta din urmă fiind considerat varianta sa feminină.

Nu este un nume foarte popular în onomastica noastră, motivul putând fi acela că procesul de modernizare a numelor este unul din ce în ce mai puternic, fapt ce duce la scăderea popularității multor nume românești.

Originea numelui Cornel

Fiind varianta masculină a numelui Cornelia, originea acestora este una comună. Astfel, se presupune că acest nume ar proveni de la cuvântul latinesc „cornu”, care, în limba română înseamnă „corn”, fiind considerat un simbol al abundenței și al forței.

Numele Cornelius, fiind un nume istoric și care face parte din familia numelui Corneliu (acesta din urmă fiind un derivat al său), este un nume care a fost amintit și în Vechiul Testament, unde se spune că acesta a fost ghidat de către un înger pentru a-l găsi pe Petru. După ce acesta a reușit să-l găsească pe Petru, a reușit să se convertească la creștinism.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Cornel

Se presupune că purtătorii acestui nume sunt niște persoane care oferă mereu ajutor celor din jur, chiar și acelora care nu sunt tocmai la „inima” lor. Curajul lor este unul demn de invidiat, ei fiind în stare să riște orice doar de dragul de a ști că cei dragi sunt în siguranță și că nu duc lipsă de nimic. Chiar dacă uneori nu au nici cea mai vagă idee despre ce anume vor trebui să suporte, aceștia tot nu se tem să se aventureze, mai ales atunci când știu că pot obține un câștig destul de frumos.

Cornel este genul de persoană foarte serioasă, ambițioasă și harnică, în special atunci când vede în mod anticipat un rod al muncii sale, ceea ce-l va determina să fie și mai hotărât să urmeze drumul pe care l-a ales.

Atunci când vine vorba de a-și exterioriza sentimentele, Cornel nu este chiar cel mai potrivit om pentru a face acest lucru, deoarece preferă să țină numai pentru el anumite trăiri sau emoții, mai ales dacă acesta consideră că i-ar putea afecta pe cei din jur, dar mai ales pe cei dragi.

Din cauza faptului că este un om foarte sârguincios și harnic, Cornel este și încăpățânat și nu cedează până când nu obține ceea ce își dorește. Are un mod de gândire foarte logic și analitic, însă uneori își propune obiective foarte greu de îndeplinit, dar și așa, nu renunță și nu se dă bătut cu una, cu două…

Semnificația numelui Cornel în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Cornel este 4.

Guvernarea acestei cifre asupra numelui Cornel ilustrează faptul că este un om ambițios, unul căruia îi place să se facă util, să-i ajute pe cei din jur și care este un prieten de nădejde. Este un om inventiv și reușește mereu să treacă peste obstacolele care îi apar în cale, iar dacă își propune ceva, este în stare să mute și munții din loc pentru a intra în posesia acelui lucru…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More

Loading..