Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Darius

Semnificația numelui Darius

de bebee
25.869 views
numele Darius

Semnificația numelui Darius este una foarte asemănătoare cu cea a numelui Daria, acesta din urmă fiind considerată varianta lui feminină. Este un nume care se regăsește frecvent nomastica noastră, fiind purtat mult mai des decât varianta feminină.

Originea numelui Darius

Fiind forma masculină a numelui Daria, originea lor este una comună. Astfel, este vorba de o orginine persană, provenind de la numele Darayava(h)us, care este alcătuit din verbul „darayamiy”, care vine tradus ca „a avea”/„a ține” și cuvântul „vasuh”, care înseamnă „bun” sau „bine”. Dacă e să formăm o afirmație pe baza acestor cuvine, am putea spune că numele Darius reprezintă „cel care deține ceva bun” sau „cel care posedă ceva bun/binele”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Darius

Purtătorii acestui nume sunt persoane conduse de un spirit filosofic, au o intuiție de invidiat, iar stilul de viață pe care-l au este unul foarte activ.

Leneveala nu este un „hobby” pe care aceștia să-l practice, preferințele lor înclinându-se spre acele activități și medii ce reușesc mereu să-i ajute în a se dezvolta personal și, de ce nu, și spiritual. Uneori, aceștia reușesc să își dea seama ce anume se petrece în mintea celor care-i înconjoară, fiind văzuți ca telepați, acest lucru datorându-se faptului că sunt foarte atenți la comportamentul, atitudinea și gesturile lor.

Au mereu obiective bine stabilite, iar eforturile lor sunt mereu îndreptate spre atingerea acestora, munca depusă de către aceștia fiind mereu una de calitate, care nu lasă semne de îndoială. Sunt persoane sufletiste, care vor mereu să ofere ajutor sau să facă un bine celor din jur, iar uneori pot părea destul de misterioase, deoarece nu lasă urme sau indicii asupra ce își doresc să facă, fiind greu de identificat care va fi următorul pas pe care-l vor face.

Uneori, aceștia tind să fie sensibili însă acest lucru nu se răsfrânge asupra calității muncii pe care o depun. Știu să își controleze emoțiile, când anume este bine să le exteriorizeze și când nu.

Sunt persoane calculate, care se gândesc mereu atât din perspectiva pierderilor de care ar putea avea parte, cât și din cea a câștigurilor și a beneficiilor. Echilibrul lor interior este uneori „mișcat” de această sensibilitate a lor, însă spiritul de om care are o gândire logică și calculată reușește mereu să îl restabilească și să-l aducă la normal.

Încrederea în forțele proprii este una bine conturată, fiind conștienți că numai prin intermediul acesteia vor reuși să meargă înainte și nu se vor abate de la drumul pe care au ales să meargă.

Semnificația numelui Darius în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Darius este 9.

Aceasta reprezintă trei elemente: umanitatea, intuiția și energia regeneratoare…

Purtătorii numelui Darius sunt persoane care știu mereu să-și găsească echilibrul interior și cum anume să se comporte și să acționeze pentru a-și atinge obiectivele însă, cu toate acestea, nu uită de cei din jur, tratându-i mereu cu bunătate și respect, ceea ce ilustrează umanitatea lor. Au mereu o sursă de energie care pare inepuizabilă și sunt mereu axați pe propriile interese, dar și pe ajutorul pe care-l pot oferi celor care au nevoie de el.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More